Kamarátstvo

Co se jinam vážně nevejde
Odpovědět
Professore
Udělil poděkování: 464 x
Obdržel poděkování: 232 x

Kamarátstvo

Příspěvek od Professore »

Ako by ste definovali kamarátstvo medzi dvoma hetero mužmi? Myslim klasický vzťah bez sexu.
Do akej miery je to o tom , že sa s tym človekom cítim dobre, rozumieme si, trávime spolu čas, vieme si poradiť a o pomoci?
Do akej miery je pomoc kamarátov nežištná? Pomoc za pomoc? Do akej miery si pýtať "revanš? Napríklad kamarát po mne chce niečo, z čoho budem mať ja väčšie výdavky a dosť zásadne naruší môj rozpočet.
Respektíve kamoš potrebuje niečo, čo ma vyjde nejaké peniaze, ale mi vie poradiť svojimi skúsenosťami. Je v danej situácii správne pýtať si nahradu v podobe odbornej rady? Urobil by som to pre neho tak či tak, ale na druhej strane by pomohlo aj mne, keby mi poradil.
Alebo dalsia situácia, kamarát potrebuje niečo zohnať. Ja mu to pomôžem zohnať, za ochotu, energiu, sprostredkovanie..nechcem nič, ale za konkrétnu vec kamoš zaplatí v plnej miere.

Predpokladám, že vzťah medzi dvoma ľuďmi založený čisto na pomoci resp. obojstranných výhodach nie je kamarátstvo
Lose your mind and come to your senses.
Princ
Udělil poděkování: 600 x
Obdržel poděkování: 2688 x

Kamarátstvo

Příspěvek od Princ »

aldot píše: 11 zář 2023, 12:11Napríklad kamarát po mne chce niečo, z čoho budem mať ja väčšie výdavky a dosť zásadne naruší môj rozpočet.
Kamarádi by si asi nedovolili chtít po mě něco za 4000 Kč, nedej bože 40 000 Kč :) Kdyby ano, asi bych se dost divil a smál.

Max. by mě pozvali na drahou dovolenou, ale tam bych jel podle toho, jestli bych tam sám chtěl, ne vyloženě jako laskavost. Nebo by chtěli půjčit, ale tam se předpokládá, že to zase vrátí :)
Celý recept na úspěch:
1) Každý den cvičit Autentické charisma (7 minut ráno, 7 večer)
2) Každý den oslovit pár holek (kdo se bojí, dá kurz)
3) Tak ob den posilovna
minlo1
Udělil poděkování: 13 x
Obdržel poděkování: 26 x

Kamarátstvo

Příspěvek od minlo1 »

Ak je to skutočný kamarát, môžte sa otvorene baviť. Napríklad ja si s dobrými kamošmi poviem ty si mi zaplatil drahý obed máš to u mňa nabudúce ťa pozývam ja . Alebo mi zavolá príď ma odviesť lebo je drahý taxi, jasné v pohode nabudúce kúpiš pivo alebo daj mi niečo na benzín. Pointa je v tom chápať že tie veci nepadajú z neba ale tak nejak sa to snažiť korigovať na 0 aby nikto nikomu nič nedlhoval a bolo to tak nejak v rovnováhe.
Tito uživatelé poděkovali autorovi minlo1 za příspěvek:
Professore (16 zář 2023, 10:25)
Hodnocení: 2.9%
Oslov ženu v MHD a uvidíš aký svet skutočne je.
Urob to 100x a svet bude taký ako chceš ty.
Odpovědět