Několikrát jsem si nechal změřit hladinu Testosteronu. A vždy jsem měl velmi vysokou hladinu TST, ale nepocituji na sobě účinky vysoké hladiny TST. Když mi bylo kolem 20 let, tak jsem se cítil agresivnější a byl jsem hodně nadžený,ale ted si připadám klidný. Je možný, že jsem dříve měl ještě větší hladinu TST nebo jsem si jenom časem zvyknul na tak vysoké hodnoty TST ?
TST jsem si nechal měřit třikrát s odstupem několika měcíců a ve dvou různých laboratoří:
1) TST = 38 nmol/l; SHBG = 51 nmol/l
2) TST = 31 nmol/l; SHBG = 42 nmol/l
3) TST = 39,9 nmol/l
Další hodnoty pohlavních hormonů a hormonů štítné žlázy jsou v normě.
Co mám dělat abych více na sobě cítil hladinu vysokého TST ?
Testosteron - testy
- Princ
- Udělil poděkování: 577 x
- Obdržel poděkování: 2541 x
Testosteron - testy
Kolik ti je teď?
Ty hodnoty jsou hodně vysoké. Všechno prostě není jen o testosteronu, roli hraje hodně faktorů. Viděl jsem dokonce lidi, co chtěli svůj testosteron tipovat podle libida
a taková přímá úměra tam není.
Ty hodnoty jsou hodně vysoké. Všechno prostě není jen o testosteronu, roli hraje hodně faktorů. Viděl jsem dokonce lidi, co chtěli svůj testosteron tipovat podle libida

Celý recept na úspěch:
1) Každý den cvičit Autentické charisma (7 minut ráno, 7 večer)
2) Každý den oslovit pár holek (kdo se bojí, dá kurz)
3) Tak ob den posilovna
3) Tak ob den posilovna
- Reginald
- Udělil poděkování: 13 x
- Obdržel poděkování: 2 x
Testosteron - testy
Je mi 27 let a přijde mi, že TST jsem začal mít vysoký kolem 20 let, kdy jsem začal silově posilovat, to se mnou ty hormony mávaly více než v pubertě, ale ted mi přijde jako bych si na to zvyknul a jsem vyklidněný.
Vězte, že štěstí spočívá ve svobodě a svoboda v odvaze.
- Princ
Testosteron - testy
To je s věkem normální. Přirozeně produkovaný testosteron není jako nějaká droga, vůči které začneš být postupně rezistentní
S citlivostí na testosteron se samozřejmě trochu pracovat dá

S citlivostí na testosteron se samozřejmě trochu pracovat dá
Celý recept na úspěch:
3) Tak ob den posilovna
3) Tak ob den posilovna
-
- Udělil poděkování: 1 x
- Obdržel poděkování: 5 x
Testosteron - testy
Měřil sis i volný tst?
Asi normální že kolem 20 má chlap nějaký peak, který pak v řádech procent každý rok klesá. Čemuž se dá do jisté míry/věku zabránit pohybem(spíše anaerobní - posilovna / bojové sporty) a zdravou stravou a dostatečným příjmem kalorií a všem makro i mikroživin. Hodně taky dělá stres. To se pak dá částečně řešit suplementací adaptogenů. TST ti nenavýší, ale pomůžou aby se nesnížil.
Nemyslím si, že existuje něco jako citlivost na TST, a už vůbec, že by to bylo něco s čím můžeš pracovat.
Asi normální že kolem 20 má chlap nějaký peak, který pak v řádech procent každý rok klesá. Čemuž se dá do jisté míry/věku zabránit pohybem(spíše anaerobní - posilovna / bojové sporty) a zdravou stravou a dostatečným příjmem kalorií a všem makro i mikroživin. Hodně taky dělá stres. To se pak dá částečně řešit suplementací adaptogenů. TST ti nenavýší, ale pomůžou aby se nesnížil.
Nemyslím si, že existuje něco jako citlivost na TST, a už vůbec, že by to bylo něco s čím můžeš pracovat.
- Princ
Testosteron - testy
Citlivost na testosteron existuje stejně jako třeba citlivost na dopamin... Je to jeden z důvodů, proč někteří talenti naturální kulturistiky nemají extra vysoký testosteron, a stejně vypadají nejlépe ze všech, také jeden z důvodů, proč někteří lidé reagují na steroidy mnohem lépe než jiní a také důvod za designem některých steroidových cyklů.
- Hodnocení: 2.9%
Celý recept na úspěch:
3) Tak ob den posilovna
3) Tak ob den posilovna
-
- Udělil poděkování: 1 x
- Obdržel poděkování: 5 x
Testosteron - testy
Citlivost na dopamin můžeš ovlivnit. Relativně snadno. Jak ale ovlivníš citlivost na testosteron?Princ píše: ↑14 led 2023, 17:20 Citlivost na testosteron existuje stejně jako třeba citlivost na dopamin... Je to jeden z důvodů, proč někteří talenti naturální kulturistiky nemají extra vysoký testosteron, a stejně vypadají nejlépe ze všech, také jeden z důvodů, proč někteří lidé reagují na steroidy mnohem lépe než jiní a také důvod za designem některých steroidových cyklů.
To co jsi uvedl jako příklad, bych popsal spíš slovem genetika, než nějaká cílená práce s citlivostí na (vlastní) testosteron.
Třeba v ramenou je prý nejvíce androgennich receptorů, takže více rostou při externím dodání TST. Takže by se dalo říct, že jsou citlivější na TST, ale to už je trochu mimo téma.
- Reginald
- Udělil poděkování: 13 x
- Obdržel poděkování: 2 x
Testosteron - testy
Volný TST se počítá z poměru mezi celkovým TST a SHBG, takže mi vychází FAI = 74 %.
Vězte, že štěstí spočívá ve svobodě a svoboda v odvaze.