Testosteron - testy

Zdraví, sport, peníze, koníčky, móda, svaly, nootropika, mikrodávkování psychedelik, meditace...
Odpovědět
Reginald
Udělil poděkování: 13 x
Obdržel poděkování: 2 x

Testosteron - testy

Příspěvek od Reginald »

Několikrát jsem si nechal změřit hladinu Testosteronu. A vždy jsem měl velmi vysokou hladinu TST, ale nepocituji na sobě účinky vysoké hladiny TST. Když mi bylo kolem 20 let, tak jsem se cítil agresivnější a byl jsem hodně nadžený,ale ted si připadám klidný. Je možný, že jsem dříve měl ještě větší hladinu TST nebo jsem si jenom časem zvyknul na tak vysoké hodnoty TST ?
TST jsem si nechal měřit třikrát s odstupem několika měcíců a ve dvou různých laboratoří:
1) TST = 38 nmol/l; SHBG = 51 nmol/l
2) TST = 31 nmol/l; SHBG = 42 nmol/l
3) TST = 39,9 nmol/l
Další hodnoty pohlavních hormonů a hormonů štítné žlázy jsou v normě.
Co mám dělat abych více na sobě cítil hladinu vysokého TST ?

Vězte, že štěstí spočívá ve svobodě a svoboda v odvaze.
Princ
Udělil poděkování: 577 x
Obdržel poděkování: 2541 x

Testosteron - testy

Příspěvek od Princ »

Kolik ti je teď?

Ty hodnoty jsou hodně vysoké. Všechno prostě není jen o testosteronu, roli hraje hodně faktorů. Viděl jsem dokonce lidi, co chtěli svůj testosteron tipovat podle libida :) a taková přímá úměra tam není.
Celý recept na úspěch:
1) Každý den cvičit Autentické charisma (7 minut ráno, 7 večer)
2) Každý den oslovit pár holek (kdo se bojí, dá kurz)
3) Tak ob den posilovna
Reginald

Testosteron - testy

Příspěvek od Reginald »

Princ píše: 12 led 2023, 16:11 Kolik ti je teď?

Ty hodnoty jsou hodně vysoké. Všechno prostě není jen o testosteronu, roli hraje hodně faktorů. Viděl jsem dokonce lidi, co chtěli svůj testosteron tipovat podle libida :) a taková přímá úměra tam není.
Je mi 27 let a přijde mi, že TST jsem začal mít vysoký kolem 20 let, kdy jsem začal silově posilovat, to se mnou ty hormony mávaly více než v pubertě, ale ted mi přijde jako bych si na to zvyknul a jsem vyklidněný.
Princ

Testosteron - testy

Příspěvek od Princ »

To je s věkem normální. Přirozeně produkovaný testosteron není jako nějaká droga, vůči které začneš být postupně rezistentní :)

S citlivostí na testosteron se samozřejmě trochu pracovat dá
Celý recept na úspěch:
3) Tak ob den posilovna
Reginald

Testosteron - testy

Příspěvek od Reginald »

A co se dá dělat s citlivostí na vlastní TST ?
Fred123
Udělil poděkování: 1 x
Obdržel poděkování: 5 x

Testosteron - testy

Příspěvek od Fred123 »

Měřil sis i volný tst?

Asi normální že kolem 20 má chlap nějaký peak, který pak v řádech procent každý rok klesá. Čemuž se dá do jisté míry/věku zabránit pohybem(spíše anaerobní - posilovna / bojové sporty) a zdravou stravou a dostatečným příjmem kalorií a všem makro i mikroživin. Hodně taky dělá stres. To se pak dá částečně řešit suplementací adaptogenů. TST ti nenavýší, ale pomůžou aby se nesnížil.

Nemyslím si, že existuje něco jako citlivost na TST, a už vůbec, že by to bylo něco s čím můžeš pracovat.
Princ

Testosteron - testy

Příspěvek od Princ »

Citlivost na testosteron existuje stejně jako třeba citlivost na dopamin... Je to jeden z důvodů, proč někteří talenti naturální kulturistiky nemají extra vysoký testosteron, a stejně vypadají nejlépe ze všech, také jeden z důvodů, proč někteří lidé reagují na steroidy mnohem lépe než jiní a také důvod za designem některých steroidových cyklů.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Princ za příspěvek:
Reginald (15 led 2023, 13:34)
Hodnocení: 2.9%
Celý recept na úspěch:
3) Tak ob den posilovna
Fred123
Udělil poděkování: 1 x
Obdržel poděkování: 5 x

Testosteron - testy

Příspěvek od Fred123 »

Princ píše: 14 led 2023, 17:20 Citlivost na testosteron existuje stejně jako třeba citlivost na dopamin... Je to jeden z důvodů, proč někteří talenti naturální kulturistiky nemají extra vysoký testosteron, a stejně vypadají nejlépe ze všech, také jeden z důvodů, proč někteří lidé reagují na steroidy mnohem lépe než jiní a také důvod za designem některých steroidových cyklů.
Citlivost na dopamin můžeš ovlivnit. Relativně snadno. Jak ale ovlivníš citlivost na testosteron?
To co jsi uvedl jako příklad, bych popsal spíš slovem genetika, než nějaká cílená práce s citlivostí na (vlastní) testosteron.
Třeba v ramenou je prý nejvíce androgennich receptorů, takže více rostou při externím dodání TST. Takže by se dalo říct, že jsou citlivější na TST, ale to už je trochu mimo téma.
Reginald

Testosteron - testy

Příspěvek od Reginald »

Fred123 píše: 14 led 2023, 10:51 Měřil sis i volný tst?
Volný TST se počítá z poměru mezi celkovým TST a SHBG, takže mi vychází FAI = 74 %.
Odpovědět