Průchod emocí

Co se jinam vážně nevejde
Princ
Udělil poděkování: 577 x
Obdržel poděkování: 2536 x

Misinterpretace

Příspěvek od Princ »

Teď jsem viděl strašidelnou věc. Sedláček na videu říká úplně jednoduchý a známý názor, že matematika neexistuje a není to věda. A pod tím je VÍCE NEŽ STO urážlivých komentářů, které

- obhajují matematiku, jako kdyby věda byla automaticky pozitivní a co není věda automaticky negativní
- tvrdí, že symboly popisují existující realitu, jako kdyby symboly nepopisovaly jiné symboly (postmoderna...) a jako kdybychom k realitě měli přístup (Kant, Hoffman...)
. naznačují, že jim tím Sedláček nějak brání počítat :)
- nadávají, že někdo sdílí netradiční myšlenky

Já toho chlapíka ani neznám, ale ty komentáře jsou pro mě naprosto alarmující. Nejen neznalost humanitních základů, ale celkově ta uzavřenost slyšet něco (pro ně) nového, bláznivého...

Aby urážel matematiku, musel by říct, že matematika není věda a co není věda, to je na nic. On ale jen říká, že to není věda! Tam není žádný hodnotící soud. Mnoho historiků by taky nechtělo, aby je někdo považoval za vědce.

Proto jsem psal ten předchozí příspěvek. Já se fakt bojím, že si někdo do těch filosofických zamyšlení domyslí něco, co já jsem vůbec nemyslel, jako se to stalo jemu pod tím videem. Kdyžtak se na cokoli raději ptejte, než abyste nějak natipovali, čím ta slepá místa doplnit.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Princ za příspěvek:
martin123 (27 pro 2022, 22:13)
Hodnocení: 2.9%

Celý recept na úspěch:
1) Každý den cvičit Autentické charisma (7 minut ráno, 7 večer)
2) Každý den oslovit pár holek (kdo se bojí, dá kurz)
3) Tak ob den posilovna
aldot
Udělil poděkování: 357 x
Obdržel poděkování: 188 x

Průchod emocí

Příspěvek od aldot »

Princ píše: 19 lis 2022, 19:50 Při těžkým emocích se člověk může rozptýlit nebo je prožít, plně vnímat a nechat projít..
Prežívanie emócií je bezný začiatok meditácie. A samé odznejú. Závisí len od intenzity, či dostanú aj vonkajší výstup.

Za mňa osobne, som cholerik, sú emócie jedným z hlavných komunikačných kanálov. Život ma naučil, že ich nemôžem potláčať, maximálne odložiť. Je dobré si nájsť priestor a nechať ich prejaviť, samozrejme primeranou formou.
Niekedy sa mi stane, že viem o nejakej emócií , ale na prežívanie slabá, tak v myšlienkach si ju zosilňujem, až tým preháňaním vybuchnem a poriešim si ju.
The next time you try to seduce anyone, don't do it with talk, with words.
Odpovědět