Mezi strachem a akcí je velmi tenký led

Kde a jak se seznámit s holkou, svádění na ulici a v klubu, problémy na streetgame, první rande...
Odpovědět
hubertjezpet
Udělil poděkování: 41 x
Obdržel poděkování: 179 x

Mezi strachem a akcí je velmi tenký led

Příspěvek od hubertjezpet »

Strach, úzkost a jiné špatné emoce nás dokážou paralyzovat a naprosto ovládnou, celý život díky emocím můžeme prožít jinak, než dle našich představ.
Bojíme se třeba oslovit holku na zastávce, náš mozek třeba produkuje stresové hormony. Kdybychom ale tu cizí neznámou holku, kterou třeba už nikdy v životě neuvidíme, oslovili, dáme mozku najevo, že pokud nějakou holku oslovíme, neumřeme. Máme šanci prožívat naše životy naprosto jinak, než nyní, cesta je žít náš život jinak, abychom tím přeorganizovali náš mozek.

Když třeba já dlouho, dlouhé měsíce neoslovuji, vrátí se mi strach a ten strach může být fakt velký.
Je mi ale ze zkušenosti jasné, že začít hodně streetovat dokáže vše změnit.
V jeden den se cítíme mizerně, cítíme třeba strach a úzkost.

Když ale pořádně zastreetujeme, dokáže to naše pocity extrémně proměnit a zllkvidovat strach.

Strach asi máme často z důvodu obav, že se dostaneme mimo naši komfortní zónu.

Pokud budeme ale naši komfortní zónu překračovat, naše komfortní zóna se rozšíří a situace, které nám vyvolávaly strach, budou pohlceny naší komfortní zónou.

Je velmi tenký led mezi tím nic nedělat, mít strach z holek a lidí, a promarnit život a mezi tou druhou možností chopit se života a prožít ho, postavit se svým strachům.

To, že zrovna třeba cítíme strach, neznamená, že tak budeme muset žít do konce života, strach, úzkost a podobně jsou emoce, emoce jsou vyvolávány myšlenkami, to, jaké máme myšlenky, asi hodně určují myšlenkové vzorce, které si celý život budujeme, máme ale štěstí, lidský mozek je prý velmi neuroplastický a lze jej přeorganizovat, stačí začít žít jinak, překonávat své strachy a postupně špatná myšlenková neuronová spojení zaniknou a budou nahrazeny těmi správnými. Úzkosti ale já nepovažuji za správný směr léčit antidepresivy, tyto špatné emoce mají nějakou příčinu, vyřešíme příčinu a špatná emoce zmizí, antidepresiva jsou cesta, jak se krátkodobě uklidnit, když je to v nouzi třeba, já antidepresiva neberu, mám je v šuplíku, vezmu si maximálně jednu jedinou tabletu za 3 měsíce v jeden den, cesta je nalézt příčinu, doktoři to ale vidí jinak, jsme jim u řiti, píšou nám antidepresiva, ale řešit příčinu jim je u té řiti.

Třeba mě osobně je velmi často špatně, skoro každý den již několik let, mé tělo se ale takto chová správně, marním svůj život a nežiju jej dle mé představy a moje tělo mi to dává najevo dennodenními bolestmi hlavy. Pouze, pokud udělám velký street, špatně mi být přestane, což znamená, že je mi špatně kvůli tomu, že třeba nestreetuji a nekomunikuji s holkami.

Věřím, že v létě 2021 budeme mít všichni šanci pořádně streetovat, nebo někdo z Vás očekává od července do srpna 2021 jeden obrovský dvouměsíční lockdown.
Odpovědět