Strach z toho, co bude po smrti

Co se jinam vážně nevejde
Brain
Udělil poděkování: 0
Obdržel poděkování: 6 x

Příspěvek od Brain »

Nedávno jsem narazil na článek ohledně uvědomění si vlastní smrti za účelem duševního rozvoje... Předtím jsem se na tohle téma nesoustředil a nebral ani možnost, že někdy zemřu jako realnou. Měl jsem za to, že budu nesmrtelný :D

Je to tak týden, co se mi to honí v hlavě a mám z toho spíš úzkost, že po smrti zkrátka nebude nic a jakýkoliv osobní rozvoj, který jsem podstoupil bude navždy zapomenut.

Máte nějaké tipy, které by mohly tyhle úzkosti zmírnit? (kromě náboženství)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Brain za příspěvek:
rengaf (28 srp 2021, 17:08)
Hodnocení: 2.9%

Princ
Udělil poděkování: 577 x
Obdržel poděkování: 2536 x

Příspěvek od Princ »

Psychedelika podle studií významně snižují strach ze smrti, ale plně legální budou až za rok nebo dva :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Princ za příspěvek:
Celý recept na úspěch:
1) Každý den cvičit Autentické charisma (7 minut ráno, 7 večer)
2) Každý den oslovit pár holek (kdo se bojí, dá kurz)
3) Tak ob den posilovna
Brain

Příspěvek od Brain »

Princ píše: 05 srp 2020, 19:45 Psychedelika podle studií významně snižují strach ze smrti, ale plně legální budou až za rok nebo dva :)
Jakože bych byl 24/7/365 pod drogou? :lol:
Princ

Příspěvek od Princ »

Ne, podle těch pár desítek let studií, které zatím máme, se zdá, že i jediné užití psychedelik má dlouhodobé nebo trvalé pozitivní účinky. Někdo přestane kontakt, někomu zmizí migréna, hodně často mizí deprese a anhedonie, staří lidé na čas zase méně zapomínají a lépe slyší a tolik se nebojí smrti...

Mrkni třeba jen na studie z roku 2019, je to celkem brutální. Asi jediná možná budoucnost psychiatrie.

Jinak na psychedelicích ani nelze být pořád, protože 1) způsobují okamžitou toleranci, 2) vytvářejí silnou nechuť k jakýmkoli drogám. Po houbách většinou chceš být čistý, často lidé přestanou kouřit, přestanou pít, a rozhodně hned nemívají chuť na další houby :) Ten zážitek bývá náročný, jednomu se do toho furt nechce.
Celý recept na úspěch:
3) Tak ob den posilovna
Brain

Příspěvek od Brain »

Princ píše: 05 srp 2020, 21:00 Ne, podle těch pár desítek let studií, které zatím máme, se zdá, že i jediné užití psychedelik má dlouhodobé nebo trvalé pozitivní účinky. Někdo přestane kontakt, někomu zmizí migréna, hodně často mizí deprese a anhedonie, staří lidé na čas zase méně zapomínají a lépe slyší a tolik se nebojí smrti...

Mrkni třeba jen na studie z roku 2019, je to celkem brutální. Asi jediná možná budoucnost psychiatrie.

Jinak na psychedelicích ani nelze být pořád, protože 1) způsobují okamžitou toleranci, 2) vytvářejí silnou nechuť k jakýmkoli drogám. Po houbách většinou chceš být čistý, často lidé přestanou kouřit, přestanou pít, a rozhodně hned nemívají chuť na další houby :) Ten zážitek bývá náročný, jednomu se do toho furt nechce.
Trochu jsem doufal v nějaké streetařské nebe :lol: Abych všechny ty dovednosti co umím prostě navěky nezahodil pryč :roll:
Princ

Příspěvek od Princ »

Tam ale jdou jen autorizovaní :D
Tito uživatelé poděkovali autorovi Princ za příspěvek (spolu 2):
Seno (17 zář 2020, 08:43) • rengaf (28 srp 2021, 17:08)
Hodnocení: 5.7%
Celý recept na úspěch:
3) Tak ob den posilovna
Brain

Příspěvek od Brain »

Princ píše: 06 srp 2020, 15:59 Tam ale jdou jen autorizovaní :D
Vzhledem k těm látkám, které jsi uvedl.. ty dokazují nezávislost vědomí na těle? a proto se lidé až tak nebojí?
Princ

Umírat zvědavý

Příspěvek od Princ »

Tak nevím, jestli dokazují... Někteří lidé si psychedelické zážitky tímto způsobem interpretují, někteří ne.

Je to složitá debata - jestli psychedelika jsou sen, ze kterého se probudíš, nebo jestli je realita sen, ze kterého tě probudí psychedelika...

Nic najisto nevíme, dál zkoumáme. 8-)

Ale i nehledě na konkrétní zážitek, psychedelika některým dokáží dát na týden dva takovou jasnost, otevřenost, sílu... jako by byli připraveni na vše. Pak dost možná někteří můžou umírat zvědaví, co se vlastně stane.

Ony i mikrodávky, které nezpůsobují žádný zvláštní zážitek, zřejmě budou snižovat strach ze smrti. Psychedelika prostě mají krom duchovní i tu biologickou úroveň - snižují zánětlivost mozku, zvyšují neuroplasticitu, propláchnou receptory... TST taky snižuje strach ze smrti, a netripuješ na něm...

DMT někteří považují za takový simulátor smrti :)

Jinak určitě dobře, že sis svou smrtelnost uvědomil. Je třeba být pozitivní vstříc pravdě a ne si dávat klapky na oči. Smrt může přijít kdykoli a jednou za čas je dobré na ni pomyslet. Už pro kvalitní plánování. Vem si, kolik patnáctiletých týpků si neuvědomuje ani to, že jednou zestárnou! Vem si, kolik lidí spoléhá na státní bezpečnost! Kolik lidí má všechen majetek v jediné zemi! Kolik lidí si myslí, že windows zámek ochrání jejich data! Kolik lidí si myslí, že holky jsou většinou věrné! ...
Celý recept na úspěch:
3) Tak ob den posilovna
Princ

Příspěvek od Princ »

Z důvodů, které jsem výše zmínil, přemýšlím, že jednou napíšu fakt Návod na život. Protože některé věci ti prostě nikdo neřekne, můžeš je objevit v padesáti nebo taky nikdy...

Představ si nějakého hudebníka, který jen proto, že nevěděl o psychedelicích, si o sobě myslel, že je průměrný hudebník... Představ si, že by tomu týpkovi, co objevil tvar DNA, nikdo neřekl o psychedelicích... Představ si, že by ses chtěl v 50 učit nový jazyk a nevěděl o psychedelicích...

Naštěstí v dobrých kruzích psychedelika už desítky let nejsou žádným tajemstvím. Ale pořád je v životě hodně věcí, které si lidé vůbec neuvědomují...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Princ za příspěvek (spolu 2):
Lucas (09 srp 2020, 16:12) • rengaf (28 srp 2021, 17:08)
Hodnocení: 5.7%
Celý recept na úspěch:
3) Tak ob den posilovna
ityity95
Udělil poděkování: 21 x
Obdržel poděkování: 24 x

Příspěvek od ityity95 »

Smrtí nic nekončí,umírá jenom schránka vědomí jde dál. Tímto se zabývám i díky svýmu daru co mám. ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi ityity95 za příspěvek:
Davidulous
Udělil poděkování: 20 x
Obdržel poděkování: 63 x

Příspěvek od Davidulous »

Uvědomění své vlastní smrti je skvělá věc. Dává ti to do života takovou urgenci konat a věci neodkládat. Stojím si za tím, že by ses neměl stresovat nad tím co nemůžeš ovlivnit, ale spíše bych byl úzkostlivý z toho, že budu mít zanedbaný život.

Zkus se zamyslet nad tím :

Kolik času denně vyplýtváš nikam nevedoucími činnostmi. Neproduktivními a nenaplňujícími.

Jak plánuješ svou vlastní budoucnost a co chceš za život všechno stihnout. Nikdy nechceš být ten starý děda, co je rozmrzelý z toho, že za život nestihl nic kromě roboty ve fabrice, nevěrné manželky a toho mít neschopné / nevychované děti.

Žij naplno šéfe. :!:
Tito uživatelé poděkovali autorovi Davidulous za příspěvek (spolu 3):
Petros (09 srp 2020, 18:06) • Ouško (05 zář 2020, 12:23) • rengaf (28 srp 2021, 17:08)
Hodnocení: 8.6%
Brain

Příspěvek od Brain »

Díky Princi a Davidulous za příspěvky.. Nechal jsem to běžet na pozadí a po týdnu intenzivního myšlení mě to samo přešlo a cítím se opět sebevědoměji a uvědoměleji.
Brain

Příspěvek od Brain »

ityity95 píše: 06 srp 2020, 21:49 Smrtí nic nekončí,umírá jenom schránka vědomí jde dál. Tímto se zabývám i díky svýmu daru co mám. ;)
Klidně o tom daru napiš, tohle je zajímavé téma
Davidulous
Udělil poděkování: 20 x
Obdržel poděkování: 63 x

Příspěvek od Davidulous »

Aby jsi nebyl moc v pohodě, tak mysli na to, že se ani toho zanedbaného stáří se nemusíš dožít a musíš vědět jestli by jsi byl spokojený s tím, kde v životě zrovna teď jsi. :lol: :lol:
Tito uživatelé poděkovali autorovi Davidulous za příspěvek:
ityity95
Udělil poděkování: 21 x
Obdržel poděkování: 24 x

Příspěvek od ityity95 »

Brain píše: 11 srp 2020, 21:02 Klidně o tom daru napiš, tohle je zajímavé téma
hele ono to je celkem crazy. Jsem senzibilní takže vnímám energie například. chodí zamnou lidi co umřeli (jejich vědomí) , po 5 minutách mluvení s člověkem poznám jakou má povahu,poznám i jestli mi i lže. Je to jen takovej uvod,je toho mnohem víc. Jen bych se nebál co bude po smrti, jen je nejhorší když si člověk vezme sám život, po smrti se nemůže posunout dál a musí mu pomoct kdo je živej. Hlavně máš mnoho dimenzí, tenhle nás svět(hmotný) není jen jediný. Znám například týpky co umí cestovat astrálně(jeho duše se odpoutá od těla a může se normálně procházet kde chce je to astrální svět, je zajimavý že to co tam vytvoříš se prolíná opět do naší reality). Říkám je to fakt crazy , já z toho málem zešílel. Když tě bude ještě neco zajímat tak napis k tomuhle jsem otevřenej :D.
Tito uživatelé poděkovali autorovi ityity95 za příspěvek:
Odpovědět