Nízké sebevědomí, proč se vám ho nedaří zvýšit?

Co se jinam vážně nevejde
Odpovědět
plysak20
Udělil poděkování: 21 x
Obdržel poděkování: 91 x

Nízké sebevědomí, proč se vám ho nedaří zvýšit?

Příspěvek od plysak20 »

Pokud máte nízké sebevědomí, je to poměrně začarovaný kruh, krom toho že často potlačujete špatné emoce drogy či alkoholem, tak jste obklopeni lidmi, kteří vás jinom vysávají. O nastavení emocí píšu tady - viewtopic.php?f=7&t=4825 takže se tomu již dále nebudu věnovat, to co tu chci vysvětlit je nastavení sociálních kruhů.

Každý chceme být milován, schvalován a všechno, a strašně nás bolí, když to tak není. Ta základní myšlenka, kterou si musíme uvědomit je, že na světě je 8 miliard lidí, i kdybyste byly největší lidská zrůda na světě, pravděpodobně z těch 8 miliard lidí najdete minimálně miliony lidí, kteří s vámi budou sympatizovat. Předpokládám, že tací nejste, takže to číslo pravděpodobně bude značně vyšší.

Vztahy jsou jako záhon, máte omezenou plochu, kde můžete pěstovat kytky, když tam nezasázíte nic, vyroste vám tam plevel a už nezbyde místo pro kytky. Chci tím říci, když to necháte plout a necháte si v životě lidi, kteří vás jenom využívají, už tam nezbyde místo pro lidi, kteří by vás měli fakt rádi autentické jací doopravdy jste. Když se snažíte mít názory, které nikomu nebudou vadit, být falešní abyste vyhověli všem, sázíte si na vaši zahradu plevel, už tam není místo pro lidi, kteří by vás uznávali proto, kdo jste.

Mám zájem jsou počítače, baví mě to, mám doma asi 5 monitorů, 5 počítačů a všude vede kabeláž, jsem tak šťastný. Když na seznamce tohle řeknu nějakým holkám, tak se dáme do řeči, když to řeknu nějakým holkám tak je to pohrdání, a víte co já na to: "přeju ti aby sis našla partnera podle svých představ, užij si léto :)". To že mám 5 počítačů, 5 monitorů, 2 televize a 3 tablety neznamená, že mě nebude mít žádná holka ani nikdo jiný rád sakra. Možná je to bláznivé, ale jsou holky které ocení autenticitu, to že si na nic nehrajete, a ty za to spíš stojí. Nepotřebuji si na své zahrádce sázet plevel, já tam chci sázet květiny.

Co si myslím, že spousta lidí chápe špatně, že když si na své zahrádce vytrhá plevel (lidi co je nemají doopravdy rádi), tak tam nebude nic. Sakra, naopak si tam vytvoříte prostor, na kterém můžete sázet květiny. Je opravdu sebevědomé říct mnoha lidem: "víš, nejsem pro tebe dost dobrý, asi hledáš někoho jiného". To je v pořádku, může to být 80% lidí, může to být 99% lidí, když nebudete v ČR dost dobří pro 99% lidí, stále vám zbývá 100.000 lidí, pro které jste skvělí, a kteří vás berou se vším všudy.

Když si vezmete, že reálně můžete mít cca. 20 dobrých přátel, tak můžete nebýt dost dobří pro 99.999999% lidí. To je ok, teď jde jen o to nenechat se odradit a hledat si třeba těch 10% lidí, pro které jste ok, možná budete překvapeni, že když jste autentičtí, že to funguje pro spoustu lidí jako magnet a je to fakt sexy!
Tito uživatelé poděkovali autorovi plysak20 za příspěvek (spolu 6):
Vito (18 črc 2020, 16:18) • Mrakodrap (20 črc 2020, 16:23) • vic (22 črc 2020, 11:43) • Mistr Yoda (23 črc 2020, 23:01) • Gargamel (06 srp 2020, 12:54) • Schnitzel (10 lis 2020, 16:55)
Hodnocení: 17.1%

Odpovědět