Jak vyrobit medovinu:
Smícháte dobrý raw med s vodou, necháte kvasit.
Vše o fermentaci
- Princ
- Udělil poděkování: 577 x
- Obdržel poděkování: 2541 x
Je to jednoduché!
- Hodnocení: 5.7%
Celý recept na úspěch:
1) Každý den cvičit Autentické charisma (7 minut ráno, 7 večer)
2) Každý den oslovit pár holek (kdo se bojí, dá kurz)
3) Tak ob den posilovna
3) Tak ob den posilovna
Vše o fermentaci
Z článku jednoho webu. Je až s podivem, jak ta fermentace vlastně připomíná všechno, o čem Princ mluví v knihách, článcích a na fóru
.
Kvašení není raketová chirurgie. Když se budete shánět po přesném počtu chilli papriček nebo nedej bože po tom nejvybalancovanějším poměru mikroživin, aby byl ferment co nejzdravější a nejprospěšnější, tím víc půjdete naproti riziku, že opomenete nějakou podstatnou techniku, díky čemuž se vám ta pracně opsaná a teoreticky dokonale fungující panacea obrátí v plesnivou hromádku nepoužitelného kompostu (neosvojili jste si techniku Bez vzduchu) nebo přesolené příšernosti (věřili jste chybnému receptu nebo jste měřili suroviny objemově namísto hmotnostně). Když poodstoupíte, získáte nadhled a nebudete se potřebovat zabývat podružnostmi. To je to, o čem pojednává The Art of Fermentation. A jak já říkám — s tím se musí žít. Po dvaceti, třiceti, padesáti letech se vás pak vnoučata zeptají, jak to děláte, vy si vzpomenete na své přepečlivé a úzkostlivé začátky a mávnutím ruky jen odtušíte „Ááále, dej tam jen trochu tohodle, trochu tamtoho a pak už to nech jenom ležet. Vono si to poradí…“

Kvašení není raketová chirurgie. Když se budete shánět po přesném počtu chilli papriček nebo nedej bože po tom nejvybalancovanějším poměru mikroživin, aby byl ferment co nejzdravější a nejprospěšnější, tím víc půjdete naproti riziku, že opomenete nějakou podstatnou techniku, díky čemuž se vám ta pracně opsaná a teoreticky dokonale fungující panacea obrátí v plesnivou hromádku nepoužitelného kompostu (neosvojili jste si techniku Bez vzduchu) nebo přesolené příšernosti (věřili jste chybnému receptu nebo jste měřili suroviny objemově namísto hmotnostně). Když poodstoupíte, získáte nadhled a nebudete se potřebovat zabývat podružnostmi. To je to, o čem pojednává The Art of Fermentation. A jak já říkám — s tím se musí žít. Po dvaceti, třiceti, padesáti letech se vás pak vnoučata zeptají, jak to děláte, vy si vzpomenete na své přepečlivé a úzkostlivé začátky a mávnutím ruky jen odtušíte „Ááále, dej tam jen trochu tohodle, trochu tamtoho a pak už to nech jenom ležet. Vono si to poradí…“
- Hodnocení: 5.7%
“You must have chaos within you to give birth to a dancing star.”
― Friedrich Nietzsche
― Friedrich Nietzsche
- Princ
- Udělil poděkování: 577 x
- Obdržel poděkování: 2541 x
Vše o fermentaci
Jo staci to nejak od oka podle chuti. Polivku taky proste nejak zmixuju podle toho, co zrovna najdu.
- Hodnocení: 2.9%
Celý recept na úspěch:
3) Tak ob den posilovna
3) Tak ob den posilovna
Vše o fermentaci
Jinak dneska naložená řepa, jablko a zázvor
první pokus, tak uvidíme, co z toho zůstane.

― Friedrich Nietzsche
― Friedrich Nietzsche
Vše o fermentaci
Já tím spíš myslel v balení

Jinak, trochu mimo, bude v září dostupnej internship?

― Friedrich Nietzsche
― Friedrich Nietzsche
-
- Udělil poděkování: 19 x
- Obdržel poděkování: 0
Vše o fermentaci
Jsem ze vsi a fermentovaných výrobků si hojně a rádi užíváme. Teď v srpnu je sezóna dědových "samokvašek" okurek a když jsem to tu čet úplně jsem na ně dostal strašnou chuť. U nás v rodině má skoro každý starší člen svůj recept, na kterém si zakládá a pravidelně s ním zásobuje zbytek rodiny. A já teď díky vám dostal impulz, abych si tento recept převzal. Tedy.:
1.) Okurky omyjeme a nakrájíme na kostky cca 1*1 cm
2.) Dáme do sklenice a proložíme kořením (vinný nebo višňový list, hořčičné semínko, snítky kopru, celý pepř)
3.) Zalijeme solným roztokem 1l vody/40-50g soli
Skladovat při 15-20°, plně vykvašené po 3-4 týdnech... ale jak píšete, ujídáme to průběžně
Díky dědo ..
1.) Okurky omyjeme a nakrájíme na kostky cca 1*1 cm
2.) Dáme do sklenice a proložíme kořením (vinný nebo višňový list, hořčičné semínko, snítky kopru, celý pepř)
3.) Zalijeme solným roztokem 1l vody/40-50g soli
Skladovat při 15-20°, plně vykvašené po 3-4 týdnech... ale jak píšete, ujídáme to průběžně
Díky dědo ..

-
- Udělil poděkování: 0
- Obdržel poděkování: 1 x