Bojový šport

Zdraví, sport, peníze, koníčky, móda, svaly, nootropika, mikrodávkování psychedelik, meditace...
Lad5321
Udělil poděkování: 1 x
Obdržel poděkování: 4 x

Bojový šport

Příspěvek od Lad5321 »

Já za život zkoušel vše možné ( jsem ze Zlína a tady je to na bojové sporty fakt bohaté ...)
Z toho co jsem vyzkoušel můžu napsat pár osobních poznatků
Box : dobré na fyzičku , moc nebolí a po nikom se neválíš
Thai box : dobrý na fyzičku , někdy docela bolestivý ,ale udělá tě pružnějším , pokud máš problém vykopnout výš bude asi lepší box
Krav Maga : chodí tam lidi kolem 30 a výš občas i mladší , není tak fyzicky náročná a dají se tam naučit zajímavé věci...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lad5321 za příspěvek:
rengaf (28 srp 2021, 16:40)
Hodnocení: 2.9%

gewain
Udělil poděkování: 0
Obdržel poděkování: 8 x

Bojový šport

Příspěvek od gewain »

Lad5321 píše: 24 kvě 2021, 21:28 Já za život zkoušel vše možné ( jsem ze Zlína a tady je to na bojové sporty fakt bohaté ...)
Z toho co jsem vyzkoušel můžu napsat pár osobních poznatků
Box : dobré na fyzičku , moc nebolí a po nikom se neválíš
Thai box : dobrý na fyzičku , někdy docela bolestivý ,ale udělá tě pružnějším , pokud máš problém vykopnout výš bude asi lepší box
Krav Maga : chodí tam lidi kolem 30 a výš občas i mladší , není tak fyzicky náročná a dají se tam naučit zajímavé věci...
S tim, ze neni KMG prilis na fyzicku nemohu moc souhlasit :) Ono asi zalezi, kdo te trenuje. Ja chodil v Praze na Akademii a trenovali me vzdy experti level 2 a to docela na fyzicku bylo haha...a to nejsem z tech, co nesnesou zadnou zatez, maji sto kilo nebo nedelaji zadnej sport ?:))

gewain
Tito uživatelé poděkovali autorovi gewain za příspěvek:
sofokless
Udělil poděkování: 7 x
Obdržel poděkování: 1 x

Bojový šport

Příspěvek od sofokless »

A co ma zlice spolecnyho s MMA😀
Holy píše: 12 led 2018, 07:44 Thaibox. Jak se řeklo, každej ti poradí to co sám dělá :)
Ale upřímně, furt mě to táhne k MMA, jelikož je to k ulici nejblíž
Tito uživatelé poděkovali autorovi sofokless za příspěvek:
whiskyandsoda
Udělil poděkování: 4 x
Obdržel poděkování: 3 x

Bojový šport

Příspěvek od whiskyandsoda »

Sport si vyberte takový, který vás bude bavit. Záleží taky na lokalitě, rozvrhu hodin a hodně taky na partě lidí. Těžko něco doporučovat nebo hodnotit. Takže spíš zkoušejte co vás chytne nejvíc.
fanfunflan
Udělil poděkování: 8 x
Obdržel poděkování: 17 x

Bojový šport

Příspěvek od fanfunflan »

Začať s MMA, keď nemáš ani základy stand-upu alebo boja na zemi je nezmysel, do klubu, kde chodím napr. ani neprijímajú ľudí bez skúsenosti s bojovým športom. Ja som robil box od 17tich s prestávkami, keď som šiel na prvý tréning MMA, hneď som pochopil, že bez BJJ to nepôjde.. takže súbežne som potom prešiel na BJJ + box, na MMA chodím aktuálne len na sparringy.

Čo sa týka sebaobrany - mám 30 rokov, celý svoj dospelý život som trávil aktívne medzi ľuďmi, cez víkend takmer stále nočný život, bol som v XY situáciách a našťastie nikdy som nebol v situácii, kedy by som sa musel s niekým na ulici mlátiť.
Ak sa aj vyskytne niekto, kto chce očividne konflikt vyvolať, v takomto prípade pokorím svoje ego, poviem mu že je frajer a bez zbytočných emócii a kriku idem ďalej.
Začať trénovať bojový šport iba preto, aby sa človek vedel hypoteticky ubrániť by nemalo byť prioritnou motiváciou. Kým sa človeku dostanú do svalovej pamäte natrénované pohyby, trvá to roky aktívnych tréningov.. Investovať do niečoho energiu 4x týždenne s tým, že ma to nebaví, ale "čo keď to budem potrebovať" je blbosť..
ad 1.: Čo sa týka obrany proti nožu a zbraniam - najlepšou voľbou je útek, to vám povie každý skúsený tréner..
ad 2: Čo sa týka toho, že na ulici sú iné pravidlá a bojový šport ti nepomôže.. videl som pár bitiek a stále to bolo prakticky to isté, ako v klietke, len bez rozhodcu.. nikdy som nikoho nevidel brať do ruky kameň, vyťahovať obušok, kopať do rozkroku ani nič podobné..tým nehovorím, že sa to nedeje, avšak v praxi - hocičo trénuješ niekoľko rokov, dáva ťa to do obrovskej výhody proti úplne netrénovanému človeku..
minlo1
Udělil poděkování: 6 x
Obdržel poděkování: 11 x

Bojový šport

Příspěvek od minlo1 »

Aký veľký rozdiel je v tréningu a zápasoch kickboxu a muay thai?
Oslov ženu v MHD a uvidíš aký svet skutočne je.
Urob to 100x a svet bude taký ako chceš ty.
Princ
Udělil poděkování: 577 x
Obdržel poděkování: 2541 x

Bojový šport

Příspěvek od Princ »

Záleží i na klubu.

Muay thai má kolena, lokty, klinče, často méně pohybu, méně uhýbání, tvrdší.

Kickbox jen pěsti a kopy, často techničtější - spíš dostat za údery bod, než se úplně rozsekat :)

Zápasy většinou čekají jen malé procento klubu.
Celý recept na úspěch:
1) Každý den cvičit Autentické charisma (7 minut ráno, 7 večer)
2) Každý den oslovit pár holek (kdo se bojí, dá kurz)
3) Tak ob den posilovna
Odpovědět