Já za život zkoušel vše možné ( jsem ze Zlína a tady je to na bojové sporty fakt bohaté ...)
Z toho co jsem vyzkoušel můžu napsat pár osobních poznatků
Box : dobré na fyzičku , moc nebolí a po nikom se neválíš
Thai box : dobrý na fyzičku , někdy docela bolestivý ,ale udělá tě pružnějším , pokud máš problém vykopnout výš bude asi lepší box
Krav Maga : chodí tam lidi kolem 30 a výš občas i mladší , není tak fyzicky náročná a dají se tam naučit zajímavé věci...
Bojový šport
-
- Udělil poděkování: 0
- Obdržel poděkování: 8 x
Bojový šport
S tim, ze neni KMG prilis na fyzicku nemohu moc souhlasitLad5321 píše: ↑24 kvě 2021, 21:28 Já za život zkoušel vše možné ( jsem ze Zlína a tady je to na bojové sporty fakt bohaté ...)
Z toho co jsem vyzkoušel můžu napsat pár osobních poznatků
Box : dobré na fyzičku , moc nebolí a po nikom se neválíš
Thai box : dobrý na fyzičku , někdy docela bolestivý ,ale udělá tě pružnějším , pokud máš problém vykopnout výš bude asi lepší box
Krav Maga : chodí tam lidi kolem 30 a výš občas i mladší , není tak fyzicky náročná a dají se tam naučit zajímavé věci...

gewain
- Hodnocení: 2.9%
-
- Udělil poděkování: 7 x
- Obdržel poděkování: 1 x
-
- Udělil poděkování: 4 x
- Obdržel poděkování: 3 x
Bojový šport
Sport si vyberte takový, který vás bude bavit. Záleží taky na lokalitě, rozvrhu hodin a hodně taky na partě lidí. Těžko něco doporučovat nebo hodnotit. Takže spíš zkoušejte co vás chytne nejvíc.
-
- Udělil poděkování: 8 x
- Obdržel poděkování: 17 x
Bojový šport
Začať s MMA, keď nemáš ani základy stand-upu alebo boja na zemi je nezmysel, do klubu, kde chodím napr. ani neprijímajú ľudí bez skúsenosti s bojovým športom. Ja som robil box od 17tich s prestávkami, keď som šiel na prvý tréning MMA, hneď som pochopil, že bez BJJ to nepôjde.. takže súbežne som potom prešiel na BJJ + box, na MMA chodím aktuálne len na sparringy.
Čo sa týka sebaobrany - mám 30 rokov, celý svoj dospelý život som trávil aktívne medzi ľuďmi, cez víkend takmer stále nočný život, bol som v XY situáciách a našťastie nikdy som nebol v situácii, kedy by som sa musel s niekým na ulici mlátiť.
Ak sa aj vyskytne niekto, kto chce očividne konflikt vyvolať, v takomto prípade pokorím svoje ego, poviem mu že je frajer a bez zbytočných emócii a kriku idem ďalej.
Začať trénovať bojový šport iba preto, aby sa človek vedel hypoteticky ubrániť by nemalo byť prioritnou motiváciou. Kým sa človeku dostanú do svalovej pamäte natrénované pohyby, trvá to roky aktívnych tréningov.. Investovať do niečoho energiu 4x týždenne s tým, že ma to nebaví, ale "čo keď to budem potrebovať" je blbosť..
ad 1.: Čo sa týka obrany proti nožu a zbraniam - najlepšou voľbou je útek, to vám povie každý skúsený tréner..
ad 2: Čo sa týka toho, že na ulici sú iné pravidlá a bojový šport ti nepomôže.. videl som pár bitiek a stále to bolo prakticky to isté, ako v klietke, len bez rozhodcu.. nikdy som nikoho nevidel brať do ruky kameň, vyťahovať obušok, kopať do rozkroku ani nič podobné..tým nehovorím, že sa to nedeje, avšak v praxi - hocičo trénuješ niekoľko rokov, dáva ťa to do obrovskej výhody proti úplne netrénovanému človeku..
Čo sa týka sebaobrany - mám 30 rokov, celý svoj dospelý život som trávil aktívne medzi ľuďmi, cez víkend takmer stále nočný život, bol som v XY situáciách a našťastie nikdy som nebol v situácii, kedy by som sa musel s niekým na ulici mlátiť.
Ak sa aj vyskytne niekto, kto chce očividne konflikt vyvolať, v takomto prípade pokorím svoje ego, poviem mu že je frajer a bez zbytočných emócii a kriku idem ďalej.
Začať trénovať bojový šport iba preto, aby sa človek vedel hypoteticky ubrániť by nemalo byť prioritnou motiváciou. Kým sa človeku dostanú do svalovej pamäte natrénované pohyby, trvá to roky aktívnych tréningov.. Investovať do niečoho energiu 4x týždenne s tým, že ma to nebaví, ale "čo keď to budem potrebovať" je blbosť..
ad 1.: Čo sa týka obrany proti nožu a zbraniam - najlepšou voľbou je útek, to vám povie každý skúsený tréner..
ad 2: Čo sa týka toho, že na ulici sú iné pravidlá a bojový šport ti nepomôže.. videl som pár bitiek a stále to bolo prakticky to isté, ako v klietke, len bez rozhodcu.. nikdy som nikoho nevidel brať do ruky kameň, vyťahovať obušok, kopať do rozkroku ani nič podobné..tým nehovorím, že sa to nedeje, avšak v praxi - hocičo trénuješ niekoľko rokov, dáva ťa to do obrovskej výhody proti úplne netrénovanému človeku..
- Princ
- Udělil poděkování: 577 x
- Obdržel poděkování: 2541 x
Bojový šport
Záleží i na klubu.
Muay thai má kolena, lokty, klinče, často méně pohybu, méně uhýbání, tvrdší.
Kickbox jen pěsti a kopy, často techničtější - spíš dostat za údery bod, než se úplně rozsekat
Zápasy většinou čekají jen malé procento klubu.
Muay thai má kolena, lokty, klinče, často méně pohybu, méně uhýbání, tvrdší.
Kickbox jen pěsti a kopy, často techničtější - spíš dostat za údery bod, než se úplně rozsekat

Zápasy většinou čekají jen malé procento klubu.
Celý recept na úspěch:
1) Každý den cvičit Autentické charisma (7 minut ráno, 7 večer)
2) Každý den oslovit pár holek (kdo se bojí, dá kurz)
3) Tak ob den posilovna
1) Každý den cvičit Autentické charisma (7 minut ráno, 7 večer)
2) Každý den oslovit pár holek (kdo se bojí, dá kurz)
3) Tak ob den posilovna