Zdarec, mám problém se sháněním kamarádů a už nevidím cestu ven.. Prostě jak se rychle s někým seznámit? Já jsem většinu času sám (doma, v práci) a pár kamarádů jsem měl ze školy - to už je spousta let a nemá smysl je kontaktovat. Seznámení přes sociální sítě se zdá jednoduché, ale je tu problém, potřebuji na profilu fotky a vypadá dost blbě, když jsem na všech sám, je to asi důvod mého neúspěchu.. a začarovaný kruh. Celkově mi přijde, že prostě nemám komu co nabídnout, veškerá konverzace začíná a končí mojí iniciativou.
Nejvíc mě sere, že jsem dosavadní čas jen propálil a za chvíli bude konec léta. Ještě bych se chtěl pokusit něco stihnout. Dnes je čtvrtek a už teď víc, že víkend zabiju opět sám a přemýšlím, co s tím.
No a srandovní je, že lidi okolo mě si stěžují, že nemají peníze, jinak by mohli dělat XY věcí. Já třeba prachy mám a klidně bych nemusel pár dalších let jít do práce, nebo si můžu eventulně sehnat práci dálku. Ale k čemu mi to bude, když budu opět sám? Dokonce jsem si uvědomil, že mám také problém seznamovat se s lidma z oboru (schválně, dělá někdo z vás v IT?).
Jak tenhle problém konečně pro jednou zlomit? Jinak znám Streetgame 5 let, ale žádný spontální rozhovory jsem s lidma ještě nevedl jako vy, leda někdy, až pojedu do jiného města.
Hledání nových přátel
- Princ
- Udělil poděkování: 600 x
- Obdržel poděkování: 2689 x
Hledání nových přátel
Hodně dospělých mužů tohle řeší
Já mám vedle chlapů i hodně kamarádek ze streetu. A s dalšími lidmi se člověk seznámí při různých koníčcích.
Já mám vedle chlapů i hodně kamarádek ze streetu. A s dalšími lidmi se člověk seznámí při různých koníčcích.
V přátelství člověk "nabízí" hlavně to, že je zábavný, charismatický (kde součástí charisma je vřelost - jestli se jakoby ti druzí lidé díky tobě cítí sami charismatičtí ve tvé přítomnosti). To jsem vytrénoval u sebe i hodně dalších lidí, věnuje se tomu Přitažlivost a Autentické charisma
Celý recept na úspěch:
1) Každý den cvičit Autentické charisma (7 minut ráno, 7 večer)
2) Každý den oslovit pár holek (kdo se bojí, dá kurz)
3) Tak ob den posilovna
3) Tak ob den posilovna
-
- Udělil poděkování: 596 x
- Obdržel poděkování: 340 x
Hledání nových přátel
Z několika důvodů tu ajťáci tvoří velkou část osazenstva :D
Při streetu se můžeš seznamovat s lidma celkově, ne jen balit holky. Jsou lidi, co oslovují lidi na ulici, ale holky nebalí :D
Další alternativa, kdyz je to pro tebe velká priorita a můžeš pracovat na dálku, je odstěhovat se do kultury, kde je pospolite fungování základním kamenem a ani tam moc nejde byt sám, pokud žiješ mezi místními (hodně zemí latinské Ameriky).
Při streetu se můžeš seznamovat s lidma celkově, ne jen balit holky. Jsou lidi, co oslovují lidi na ulici, ale holky nebalí :D
Další alternativa, kdyz je to pro tebe velká priorita a můžeš pracovat na dálku, je odstěhovat se do kultury, kde je pospolite fungování základním kamenem a ani tam moc nejde byt sám, pokud žiješ mezi místními (hodně zemí latinské Ameriky).
-
Hledání nových přátel
A podle me může člověk nabízet mnohem víc než zábavnost a charismaticnost (pokud to neberes tak, ze fakt hodne věci z těchto odvozuješ, např. ochota vyslechnout problémy jako odvození z charismaticnosti :D).
Mit vztahy založené na mé zábavnosti a schopnosti vytvořit pocit charismatičnosti u druhého, by mi připadalo hodně povrchní :D a nenaplňující
Mit vztahy založené na mé zábavnosti a schopnosti vytvořit pocit charismatičnosti u druhého, by mi připadalo hodně povrchní :D a nenaplňující
- Princ
Hledání nových přátel
Jako můj koncept charismatičnosti je celkem široký, ale klidně rozepiš, co třeba může budovat ta hluboká přátelství
Myslíš třeba něco jako loajalita, ochota pomoci v těžké chvíli nebo tak? Já přemýšlel, že společné zážitky s těmi lidmi OP vytvoří časem a zamýšlel se hlavně, na čem to přátelství vznikne (nějaká první sympatie) a může se poté rozvíjet.
Myslíš třeba něco jako loajalita, ochota pomoci v těžké chvíli nebo tak? Já přemýšlel, že společné zážitky s těmi lidmi OP vytvoří časem a zamýšlel se hlavně, na čem to přátelství vznikne (nějaká první sympatie) a může se poté rozvíjet.
- Hodnocení: 2.9%
Celý recept na úspěch:
3) Tak ob den posilovna
3) Tak ob den posilovna
-
- Udělil poděkování: 133 x
- Obdržel poděkování: 84 x
Hledání nových přátel
Tohle je překvapivě docela zajímavé téma, sám jsem se nad tím mnohokrát zamýšlel. Nemám problém seznámit se s novými lidmi, třeba chlapi ke mě vyloženě chodí se bavit, ale co se týče opravdu dobrých přátel, tak tam už ta konverze z pouhých známých celkem pokulhává. Podle mě je to dané třeba i věkem, kdy v těch 40 letech má člověk nějaký stabilní sociální okruh a ne vždy se mu chce přibírat nové lidi, protože z podstaty věci je prostě nezná tak dlouho. Takové ty opravdové kamarády, s těmi se znám už od školních let. A i když bych rád přibral nové z jiných sociálních okruhů, většinou se z nich blízcí přátelé nestávají a nemyslím si, že by to bylo nedostatkem mého charisma nebo dávání pozitivní energie a tak dále. Ono je potřeba s těmi lidmi prožívat nějaké intenzivní zkušenosti, první alkohol, drogy.. tohle už má v pozdějším věku každý za sebou a spíš se jde tak na pivo na dvě hoďky a potom každý maže za svou rodinou domů, takže tam nevzniká nějaký větší prostor k tomu něco prožívat.
- Princ
Hledání nových přátel
Ano je to velmi typická otázka pro dospělé muže. Někteří beztak zakládají rodiny i proto, že mnoho pout z dětství se zpřetrhalo a oni jsou osamělí.
Tedy když jsem v nějakém koníčku, ostatní lidi vnímám, zapamatovávám si je, vtipkuju s nimi, starám se o ně...
Komu toto zní samozřejmě, opakem je na žádné koníčky nechodit anebo se tam soustředit čistě na ten koníček, tedy nebýt vztahům vůbec otevřen, tedy sám přítomné neoslovovat a když osloví oni, reagovat úsečně a sám to směřovat spíše k uzavření.
Vezměme sparringy thajského boxu. U toho člověk může říct pár slov, třeba: "Ou šit, hustě kámo!" anebo: "Dobré? Mám radši na hlavu dávat slabší?" Potom člověk může něco říct v šatně, třeba: "Fakt inspirující kopy na kotník kámo, to zkusím okopírovat." Potom i před tréninkem člověk může třeba kroutit kyčlí a u toho říct: "Tak co kámo, připraven?"...
Nejsou to zaručené cesty k přátelství, ale otevírá to nějaké možnosti více, než tam nechodit nebo chodit velmi mlčky.
Já tedy nepsal o blízkých přátelích, jen o nějakých přátelích což by se mohlo prohlubovat potom.
Tedy když jsem v nějakém koníčku, ostatní lidi vnímám, zapamatovávám si je, vtipkuju s nimi, starám se o ně...
Komu toto zní samozřejmě, opakem je na žádné koníčky nechodit anebo se tam soustředit čistě na ten koníček, tedy nebýt vztahům vůbec otevřen, tedy sám přítomné neoslovovat a když osloví oni, reagovat úsečně a sám to směřovat spíše k uzavření.
Vezměme sparringy thajského boxu. U toho člověk může říct pár slov, třeba: "Ou šit, hustě kámo!" anebo: "Dobré? Mám radši na hlavu dávat slabší?" Potom člověk může něco říct v šatně, třeba: "Fakt inspirující kopy na kotník kámo, to zkusím okopírovat." Potom i před tréninkem člověk může třeba kroutit kyčlí a u toho říct: "Tak co kámo, připraven?"...
Nejsou to zaručené cesty k přátelství, ale otevírá to nějaké možnosti více, než tam nechodit nebo chodit velmi mlčky.
Celý recept na úspěch:
3) Tak ob den posilovna
3) Tak ob den posilovna
-
Hledání nových přátel
Je to zajímavě dané, že hodně lidí má své vztahy z detstvi/dospívání a pak kamarády relativně dost izolované na jednotlivé koníčky, co dělají :D nějak je to hrozně schématický :D
Asi se pak dá vybudovat vztah rychleji s expatama v Česku, kteří tu žádné kořeny z dětství nemají a tim pádem maji otevřené srdce tomu budovat ty vztahy tady :d
Asi se pak dá vybudovat vztah rychleji s expatama v Česku, kteří tu žádné kořeny z dětství nemají a tim pádem maji otevřené srdce tomu budovat ty vztahy tady :d
- Professore
- Udělil poděkování: 464 x
- Obdržel poděkování: 232 x
Hledání nových přátel
Pre.mna je koníček komunikácia s ľuďmi. Takže spajam príjemné s užitočným
Lose your mind and come to your senses.
- Princ
Hledání nových přátel
Street je na to všechno taky super. Jen dokáže si každý reálně představit, že by oslovil holku s bratrem a nakonec fakt chodil ven s tím bratrem? Spousta lidí furt toho bratra vidí jako určitou překážku, kdežto všude jinde by neviděla. To je hlavně věc, které by se člověk měl otevírat. A typicky to samo už znamená vůbec rozvolnit street z rigidní, sešněrované formy, kdy by jen vyhlížel samotné holky, pár minut s nimi mluvil a bral si čísla. Z toho nakonec vyplývá, že kdo se dokáže občas skamarádit s tím bratrem, ten si i spíš vezme holku ze streetu rovnou domů. Společným prvkem je ta otevřenost věcem. Nechat se překvapit, být jako voda, nesnažit se ten proces příliš silně kontrolovat.
Tohle je jedna z věcí, které jsem naštěstí dobře podchytil už v začátcích. Jak jsme každý den dělávali šestihodinové streety v menším městě, vždy jsme s Duchem Vánoc doufali, že se něco speciálního stane, že jen neodejdeme s pěti čísly, a ono se fakt často stalo
Jinak takový street pak božsky funguje i jako "team building", když se začalo řešit i prohlubování.
Tohle je jedna z věcí, které jsem naštěstí dobře podchytil už v začátcích. Jak jsme každý den dělávali šestihodinové streety v menším městě, vždy jsme s Duchem Vánoc doufali, že se něco speciálního stane, že jen neodejdeme s pěti čísly, a ono se fakt často stalo
Jinak takový street pak božsky funguje i jako "team building", když se začalo řešit i prohlubování.
- Hodnocení: 5.7%
Celý recept na úspěch:
3) Tak ob den posilovna
3) Tak ob den posilovna
- Princ
Hledání nových přátel
A to jsem tu hezky napsal, že pro nás by mnohdy bylo zklamání odejít ze streetu jen se spoustou telefonních čísel Někdo to na čísla chce měřit, takhle to zase nabralo nový odstín
Celý recept na úspěch:
3) Tak ob den posilovna
3) Tak ob den posilovna
-
Hledání nových přátel
Ano, v tomhle lidem brání hodně strachů a společenských bariér. Je mnohem jednodušší dělat ty výstupy z KZ v jednom úzkým prostoru (nějaké typy "setů") a v tom samým módu (svádění).
Dokázal by jsis představit např vyjít na street a velkou část toho jen lidi pozorovat; nebo strávit většinovou/celou část streetu jenom s klukama, co bys oslovil?
A stava se ti někdy, ze s hezkou holkou, u které vis, ze kdybys to pushoval, dostal bys ji do postele, se nakonec nevyspis?
Dokázal by jsis představit např vyjít na street a velkou část toho jen lidi pozorovat; nebo strávit většinovou/celou část streetu jenom s klukama, co bys oslovil?
A stava se ti někdy, ze s hezkou holkou, u které vis, ze kdybys to pushoval, dostal bys ji do postele, se nakonec nevyspis?
- Princ
Hledání nových přátel
Máš ty konkrétní zdroj těch expatů?
Mě moc ne Mám hodně vysoké libido a dávám svou náklonnost lidem najevo hlavně doteky. Jakoby i mimo postel své kamarádky furt všude pusinkuju, držím za ruce, nosím v náručí... Ale filosof Slavoj Žižek navrhoval, že jak je ten první sex takovou společenskou formalitou, vytvořil by se nějaký kyvadlový stroj, který byste zapnuli a on by píchal za vás A potom jen když byste chtěli, ten druhý "dobrovolný" sex už byste si dali sami. V podobném kontextu rozebírat i balkánský zvyk vyměnit si na začátku konverzace s kámoši pár sprostých vtipů o tom, jak tomu druhému pícháte mámu, abyste zaplatili "tu daň Bohu vulgarit" a dál už mohli vést normální slušnou konverzaci Samozřejmě to asi trochu vypovídá i o jeho neurotismu
Celý recept na úspěch:
3) Tak ob den posilovna
3) Tak ob den posilovna
-
Hledání nových přátel
Chápu, že do toho vstupují různé faktory a souvislosti, ale na mě to taky působí jako určitá forma možné sešněrovanosti (né, že oslovuju jen samotné holky, ale že např všechny holky, co lze, jdu opíchat :D atd).
Expaty asi pozitivně diskriminuju a navíc jsem bydlel v Praze blízko centra, tak asi proto. :D
Expaty asi pozitivně diskriminuju a navíc jsem bydlel v Praze blízko centra, tak asi proto. :D
- Princ
Hledání nových přátel
Ano může být, všímá si toho i ten Žižek, chce to řešit aspoň tím strojem
Celý recept na úspěch:
3) Tak ob den posilovna
3) Tak ob den posilovna