Hledání nových přátel

Zdraví, sport, peníze, koníčky, móda, svaly, nootropika, mikrodávkování psychedelik, meditace...
Camper
Udělil poděkování: 0
Obdržel poděkování: 0

Hledání nových přátel

Příspěvek od Camper »

Zdarec, mám problém se sháněním kamarádů a už nevidím cestu ven.. Prostě jak se rychle s někým seznámit? Já jsem většinu času sám (doma, v práci) a pár kamarádů jsem měl ze školy - to už je spousta let a nemá smysl je kontaktovat. Seznámení přes sociální sítě se zdá jednoduché, ale je tu problém, potřebuji na profilu fotky a vypadá dost blbě, když jsem na všech sám, je to asi důvod mého neúspěchu.. a začarovaný kruh. Celkově mi přijde, že prostě nemám komu co nabídnout, veškerá konverzace začíná a končí mojí iniciativou.
Nejvíc mě sere, že jsem dosavadní čas jen propálil a za chvíli bude konec léta. Ještě bych se chtěl pokusit něco stihnout. Dnes je čtvrtek a už teď víc, že víkend zabiju opět sám a přemýšlím, co s tím.

No a srandovní je, že lidi okolo mě si stěžují, že nemají peníze, jinak by mohli dělat XY věcí. Já třeba prachy mám a klidně bych nemusel pár dalších let jít do práce, nebo si můžu eventulně sehnat práci dálku. Ale k čemu mi to bude, když budu opět sám? :D Dokonce jsem si uvědomil, že mám také problém seznamovat se s lidma z oboru (schválně, dělá někdo z vás v IT?).

Jak tenhle problém konečně pro jednou zlomit? Jinak znám Streetgame 5 let, ale žádný spontální rozhovory jsem s lidma ještě nevedl jako vy, leda někdy, až pojedu do jiného města.
Princ
Udělil poděkování: 600 x
Obdržel poděkování: 2689 x

Hledání nových přátel

Příspěvek od Princ »

Hodně dospělých mužů tohle řeší

Já mám vedle chlapů i hodně kamarádek ze streetu. A s dalšími lidmi se člověk seznámí při různých koníčcích.
Camper píše: 08 srp 2024, 07:27Celkově mi přijde, že prostě nemám komu co nabídnout, veškerá konverzace začíná a končí mojí iniciativou.
V přátelství člověk "nabízí" hlavně to, že je zábavný, charismatický (kde součástí charisma je vřelost - jestli se jakoby ti druzí lidé díky tobě cítí sami charismatičtí ve tvé přítomnosti). To jsem vytrénoval u sebe i hodně dalších lidí, věnuje se tomu Přitažlivost a Autentické charisma
Celý recept na úspěch:
1) Každý den cvičit Autentické charisma (7 minut ráno, 7 večer)
2) Každý den oslovit pár holek (kdo se bojí, dá kurz)
3) Tak ob den posilovna
martin123
Udělil poděkování: 596 x
Obdržel poděkování: 340 x

Hledání nových přátel

Příspěvek od martin123 »

Z několika důvodů tu ajťáci tvoří velkou část osazenstva :D

Při streetu se můžeš seznamovat s lidma celkově, ne jen balit holky. Jsou lidi, co oslovují lidi na ulici, ale holky nebalí :D

Další alternativa, kdyz je to pro tebe velká priorita a můžeš pracovat na dálku, je odstěhovat se do kultury, kde je pospolite fungování základním kamenem a ani tam moc nejde byt sám, pokud žiješ mezi místními (hodně zemí latinské Ameriky).
martin123

Hledání nových přátel

Příspěvek od martin123 »

A podle me může člověk nabízet mnohem víc než zábavnost a charismaticnost (pokud to neberes tak, ze fakt hodne věci z těchto odvozuješ, např. ochota vyslechnout problémy jako odvození z charismaticnosti :D).
Mit vztahy založené na mé zábavnosti a schopnosti vytvořit pocit charismatičnosti u druhého, by mi připadalo hodně povrchní :D a nenaplňující
Princ

Hledání nových přátel

Příspěvek od Princ »

Jako můj koncept charismatičnosti je celkem široký, ale klidně rozepiš, co třeba může budovat ta hluboká přátelství :)

Myslíš třeba něco jako loajalita, ochota pomoci v těžké chvíli nebo tak? Já přemýšlel, že společné zážitky s těmi lidmi OP vytvoří časem a zamýšlel se hlavně, na čem to přátelství vznikne (nějaká první sympatie) a může se poté rozvíjet.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Princ za příspěvek:
andrew_d (09 srp 2024, 07:08)
Hodnocení: 2.9%
Celý recept na úspěch:
3) Tak ob den posilovna
andrew_d
Udělil poděkování: 133 x
Obdržel poděkování: 84 x

Hledání nových přátel

Příspěvek od andrew_d »

Tohle je překvapivě docela zajímavé téma, sám jsem se nad tím mnohokrát zamýšlel. Nemám problém seznámit se s novými lidmi, třeba chlapi ke mě vyloženě chodí se bavit, ale co se týče opravdu dobrých přátel, tak tam už ta konverze z pouhých známých celkem pokulhává. Podle mě je to dané třeba i věkem, kdy v těch 40 letech má člověk nějaký stabilní sociální okruh a ne vždy se mu chce přibírat nové lidi, protože z podstaty věci je prostě nezná tak dlouho. Takové ty opravdové kamarády, s těmi se znám už od školních let. A i když bych rád přibral nové z jiných sociálních okruhů, většinou se z nich blízcí přátelé nestávají a nemyslím si, že by to bylo nedostatkem mého charisma nebo dávání pozitivní energie a tak dále. Ono je potřeba s těmi lidmi prožívat nějaké intenzivní zkušenosti, první alkohol, drogy.. tohle už má v pozdějším věku každý za sebou a spíš se jde tak na pivo na dvě hoďky a potom každý maže za svou rodinou domů, takže tam nevzniká nějaký větší prostor k tomu něco prožívat.
Princ

Hledání nových přátel

Příspěvek od Princ »

Ano je to velmi typická otázka pro dospělé muže. Někteří beztak zakládají rodiny i proto, že mnoho pout z dětství se zpřetrhalo a oni jsou osamělí.
Camper píše: 08 srp 2024, 07:27Prostě jak se rychle s někým seznámit?
Já tedy nepsal o blízkých přátelích, jen o nějakých přátelích :) což by se mohlo prohlubovat potom.

Tedy když jsem v nějakém koníčku, ostatní lidi vnímám, zapamatovávám si je, vtipkuju s nimi, starám se o ně...

Komu toto zní samozřejmě, opakem je na žádné koníčky nechodit anebo se tam soustředit čistě na ten koníček, tedy nebýt vztahům vůbec otevřen, tedy sám přítomné neoslovovat a když osloví oni, reagovat úsečně a sám to směřovat spíše k uzavření.

Vezměme sparringy thajského boxu. U toho člověk může říct pár slov, třeba: "Ou šit, hustě kámo!" anebo: "Dobré? Mám radši na hlavu dávat slabší?" :) Potom člověk může něco říct v šatně, třeba: "Fakt inspirující kopy na kotník kámo, to zkusím okopírovat." Potom i před tréninkem člověk může třeba kroutit kyčlí a u toho říct: "Tak co kámo, připraven?"... :)

Nejsou to zaručené cesty k přátelství, ale otevírá to nějaké možnosti více, než tam nechodit nebo chodit velmi mlčky.
martin123 (09 srp 2024, 10:22)
Celý recept na úspěch:
3) Tak ob den posilovna
martin123

Hledání nových přátel

Příspěvek od martin123 »

Je to zajímavě dané, že hodně lidí má své vztahy z detstvi/dospívání a pak kamarády relativně dost izolované na jednotlivé koníčky, co dělají :D nějak je to hrozně schématický :D
Asi se pak dá vybudovat vztah rychleji s expatama v Česku, kteří tu žádné kořeny z dětství nemají a tim pádem maji otevřené srdce tomu budovat ty vztahy tady :d
Professore
Udělil poděkování: 464 x
Obdržel poděkování: 232 x

Hledání nových přátel

Příspěvek od Professore »

Princ píše: 09 srp 2024, 10:03

Komu toto zní samozřejmě, opakem je na žádné koníčky nechodit anebo se tam soustředit čistě na ten koníček, tedy nebýt vztahům vůbec otevřen, tedy sám přítomné neoslovovat a když osloví oni, reagovat úsečně a sám to směřovat spíše k uzavření.

Pre.mna je koníček komunikácia s ľuďmi. Takže spajam príjemné s užitočným
Lose your mind and come to your senses.
Princ

Hledání nových přátel

Příspěvek od Princ »

Street je na to všechno taky super. Jen dokáže si každý reálně představit, že by oslovil holku s bratrem a nakonec fakt chodil ven s tím bratrem? :) Spousta lidí furt toho bratra vidí jako určitou překážku, kdežto všude jinde by neviděla. To je hlavně věc, které by se člověk měl otevírat. A typicky to samo už znamená vůbec rozvolnit street z rigidní, sešněrované formy, kdy by jen vyhlížel samotné holky, pár minut s nimi mluvil a bral si čísla. Z toho nakonec vyplývá, že kdo se dokáže občas skamarádit s tím bratrem, ten si i spíš vezme holku ze streetu rovnou domů. Společným prvkem je ta otevřenost věcem. Nechat se překvapit, být jako voda, nesnažit se ten proces příliš silně kontrolovat.

Tohle je jedna z věcí, které jsem naštěstí dobře podchytil už v začátcích. Jak jsme každý den dělávali šestihodinové streety v menším městě, vždy jsme s Duchem Vánoc doufali, že se něco speciálního stane, že jen neodejdeme s pěti čísly, a ono se fakt často stalo :)

Jinak takový street pak božsky funguje i jako "team building", když se začalo řešit i prohlubování.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Princ za příspěvek (spolu 2):
martin123 (09 srp 2024, 14:19) • andrew_d (12 srp 2024, 07:28)
Hodnocení: 5.7%
Celý recept na úspěch:
3) Tak ob den posilovna
Princ

Hledání nových přátel

Příspěvek od Princ »

A to jsem tu hezky napsal, že pro nás by mnohdy bylo zklamání odejít ze streetu jen se spoustou telefonních čísel :) Někdo to na čísla chce měřit, takhle to zase nabralo nový odstín
Celý recept na úspěch:
3) Tak ob den posilovna
martin123

Hledání nových přátel

Příspěvek od martin123 »

Ano, v tomhle lidem brání hodně strachů a společenských bariér. Je mnohem jednodušší dělat ty výstupy z KZ v jednom úzkým prostoru (nějaké typy "setů") a v tom samým módu (svádění).
Dokázal by jsis představit např vyjít na street a velkou část toho jen lidi pozorovat; nebo strávit většinovou/celou část streetu jenom s klukama, co bys oslovil?
A stava se ti někdy, ze s hezkou holkou, u které vis, ze kdybys to pushoval, dostal bys ji do postele, se nakonec nevyspis?
Princ

Hledání nových přátel

Příspěvek od Princ »

Máš ty konkrétní zdroj těch expatů? :)
martin123 píše: 09 srp 2024, 14:42A stava se ti někdy, ze s hezkou holkou, u které vis, ze kdybys to pushoval, dostal bys ji do postele, se nakonec nevyspis?
Mě moc ne :) Mám hodně vysoké libido a dávám svou náklonnost lidem najevo hlavně doteky. Jakoby i mimo postel své kamarádky furt všude pusinkuju, držím za ruce, nosím v náručí... Ale filosof Slavoj Žižek navrhoval, že jak je ten první sex takovou společenskou formalitou, vytvořil by se nějaký kyvadlový stroj, který byste zapnuli a on by píchal za vás :) A potom jen když byste chtěli, ten druhý "dobrovolný" sex už byste si dali sami. V podobném kontextu rozebírat i balkánský zvyk vyměnit si na začátku konverzace s kámoši pár sprostých vtipů o tom, jak tomu druhému pícháte mámu, abyste zaplatili "tu daň Bohu vulgarit" a dál už mohli vést normální slušnou konverzaci :) Samozřejmě to asi trochu vypovídá i o jeho neurotismu
Celý recept na úspěch:
3) Tak ob den posilovna
martin123

Hledání nových přátel

Příspěvek od martin123 »

Chápu, že do toho vstupují různé faktory a souvislosti, ale na mě to taky působí jako určitá forma možné sešněrovanosti (né, že oslovuju jen samotné holky, ale že např všechny holky, co lze, jdu opíchat :D atd).
Expaty asi pozitivně diskriminuju a navíc jsem bydlel v Praze blízko centra, tak asi proto. :D
Princ

Hledání nových přátel

Příspěvek od Princ »

martin123 píše: 09 srp 2024, 15:06 Chápu, že do toho vstupují různé faktory a souvislosti, ale na mě to taky působí jako určitá forma možné sešněrovanosti (né, že oslovuju jen samotné holky, ale že např všechny holky, co lze, jdu opíchat :D atd).
Ano může být, všímá si toho i ten Žižek, chce to řešit aspoň tím strojem :D
martin123 (09 srp 2024, 15:13)
Celý recept na úspěch:
3) Tak ob den posilovna
Odpovědět