Jak vydělat peníze

Zdraví, sport, peníze, koníčky, móda, svaly, nootropika, mikrodávkování psychedelik, meditace...
Odpovědět
LukeS
Udělil poděkování: 0
Obdržel poděkování: 0

Tajemství alfa streetařů

Příspěvek od LukeS »

Majkl píše: 19 zář 2019, 22:57 Žijeme v době, kdy vydělávat peníze "jinak" je extrémně jednoduché...
Ale také žijeme v době, kdy je stejně jednoduché nedělat nic.

Hodně lidem se moje vlákno o vydělávání peněz líbí, ale jen naprosté minimum lidí opravdu něco začalo dělat.

Pojďme se na věc podívat z jiného úhlu.

Peníze vám dají hlavně volnost.

Můžete cestovat, celé dny streetovat, a každý měsíc jen přijímat platby.

Jenomže většina lidí tuhle volnost nikdy nedosáhne, protože si myslí, že jejich život je v pohodě.

Je v pohodě nemít peníze. Je v pohodě mít brigádu. Je v pohodě nemít velké cíle, žádný směr.

Denně potkávám spousty holek, co mi na otázku: Co chceš dělat, až budeš velká? Odpoví: Nevím. Je to pro mě vždycky obrovský zabiják přitažlivosti.

Taková je i spousta mužů. Jsou jako tráva ve větru. Jednou vlajou sem, podruhé zas tam.

Správný muž je jako železo. Stojí pevně a nikam se nehne. Má extrémně konkrétní vizi a každý den na ní pracuje. Je nezastavitelný.

Abyste se někam posunuli, je potřeba podívat se pravdě do očí:

Nemůžete být pořádní chlapi, když nemáte peníze. Protože peníze jsou vedlejším produktem vaší mentality.

Když jsem začal vydělávat více peněz, lidi se mnou začali jednat s mnohem větším respektem. Ne protože jsem je vystavoval na obdiv, ale protože jsem nevědomky začal vyžadovat lepší jednání. Když máte peníze, máte sílu. Patří vám celý svět.

Co není alfa: Vstávat každé ráno do práce, poslouchat šéfa, nemít kontrolu nad svým výdělkem, pracovat na projektu někoho jiného. Být bez peněz a brát si jídlo od holek.
Ce je alfa: Nebýt na nikom závislý, budovat si svůj vlastní příjem, dělat si co chete, žít bez dluhů. Být volný.

Pořádný muž = peníze.

Pořádný muž je pán svého času. Má 100% kontrolu nad svým osudem. Pokud něco chce, vezme si to.

Vydělávání peněz nemá nic společného se štěstím. Je to vše o tom, jak moc velcí chlapi jste. Jak silnou vůli máte. Jestli více, co chcete, a dokážete si o to říct.

Všechno je to o vaší volbě. Budete každý den dělat nudnou, nenaplňující práci? Nebo budete dělat něco,z čeho jste nadšení? Kvůli čemu nemůžete ráno dospat, protože se těšíte, až to budeme moci zase dělat?

Je to na vás.

Ale Majkle, my pořád nevíme, co přesně máme dělat!

Přes prázdniny jsem vymyslel nový způsob, pomocí kterého si každý dobrý streetař může přímo na ulici vydělat pěkné peníze.

Je to revoluce. Plně věřím tomu, že každý streetař, který je vytrvalý, a kterému nevadí výstupy z komfortní zóny, může s touhle metodou uspět.

Věřím tomu způsobu natolik, že jsem se rozhodl projít si ho sám.

Abych vám předvedl, jak jednoduché je začít, začnu znovu od začátku. Bez ničeho. Použiju tenhle nový způsob, a pokusím se vybudovat si s ním pěkný příjem.

Budu sem psát :idea: reporty, co přesně jsem dělal, a jaké výsledky to přineslo.

Můžete se přidat, číst reporty, a dělat přesně to samé. Pak už nemůžete neuspět.

Co přesně budu dělat se dozvíte v příštím příspěvku.

Ahoj, je možné se o tomhle ještě stále nějak dozvědět? Připojil jsem se do komunty před pár dny a tak jsem na přednášku nemohl dorazit.

Princ
Udělil poděkování: 579 x
Obdržel poděkování: 2564 x

Nastavení ceny, pocity viny

Příspěvek od Princ »

Abyste mohli zbohatnout, téměř vás někdo musí obvinit z „vulgárních cen“. Nebo se budete bát, že vás z nich někdo obviní. My boháči jsme totiž hodní – pracovití lidé se z podstaty svého charakteru obviňují více, než ti líní. Osobnostní dimenze pracovitosti totiž zahrnuje i všechny věci jako hrdost, pocit závazku, plnění slibů, snahu vybudovat lepší svět pro své blízké...

Od výčitek vám uleví trocha rakouské ekonomie.

Už jsem předváděl, že trh je hra s nenulovým součtem. Kdykoli dva provádí dobrovolnou směnu, oba na tom vydělávají (jinak by ji nedělali). Dá se ale spočítat, KOLIK vydělávají?

U prodejce je to jednoduché. Pokud kavárna vyrobí kávu za 40 Kč a prodá vám ji za 80 Kč, vydělala 40 Kč – rozdíl mezi náklady a výnosy. Kolik jste ale vydělali vy?

Pokud si zákazník koupí kávu za 80 Kč, ale doopravdy by za ni tajně byl ochoten zaplatit i 120 Kč, vydělal také 40 Kč. Rozdíl mezi tím, jako pro nás má věc doopravdy cenu, a tím, za jakou cenu jsme ji sehnali na trhu.

Celkový zisk obou by v tomto případě dělal 80 Kč (nemám ale kavárnu, ani nevím, kolik byste kdo za kávu byli ještě ochotni platit, takže jen odhaduju pro příklad, třeba je to celkově jen 20 Kč…).

Věci naštěstí doopravdy skoro nikdy nejsou tak drahé, jak jsme za ně ochotni platit. Funguje totiž konkurence - kavárny soutěží v kvalitě i ceně, jsou tu i levné kávové automaty, domácí příprava kávy, hodní přátelé, silné čaje, energy drinky, kofeinové tablety, pre-workout nakopávače, různé jiné stimulanty, jiné chutné nápoje… Konkurenci másla tedy nezastupují jen jiná másla, ale i másla jiných zvířat, margaríny, sádlo, marmeláda a v nejhorším případě všechno, co se dá sníst, třeba jablka ze stromu.

Na volném trhu takto skoro nikdy neexistují monopoly, protože aby se takový monopol udržel, musel by zákazníkům sloužit extrémně skvěle a hned jak by přestal, konkurence by se zase objevila. (V České republice ale volný trh nemáme a tak u nás monopoly existují. Ne na základě dobrovolnosti, ale na základě násilného vynucování. Česká koruna, Česká pošta, České dráhy, školství… Více méně všechny ty věci, co nefungují a na které si stěžujeme.)

Trh takto skrze nabídku a poptávku vytváří situace, kdy prodejce a zákazník v součtu každým nákupem vydělají nejvíce peněz. Regulace tento zisk dokážou už jen snižovat (např. přidat zákazníkovi 5 Kč, ale připravit tím o 10 firmu, kde zase pracujou jiní lidé…).

Trh takto stojí za našim ekologickým zázrakem a založil věci jako je ekologie, charita, osidlování dalších planet…

Funguje tento mechanismus vždy? O českých mobilních operátorech se říká, že jsou předražení. My jsme ale stále ochotni si jejich služby za tyto ceny kupovat. Kdyby bylo opravdu nutno, většina lidí ještě pár korun přidá. Takže vyděláváme stále. Kdyby tu odmítal být jakýkoli operátor, určitě to neslavíme. (Specifickou nerakousky-ekonomickou situací s našimi operátory je, že oni touží být co nejvíce zregulovaní státem, aby se těžko vytvářela konkurence. Při existenci velkého státu - nějakého monopolu na násilí, který žije ze svých „občanů“ - se mnohé firmy místo služby zákazníkům soustředí na to, jak od státu dostat nějaké výhody. Proto třeba Marc Zuckerberg chodí prosit do Kongresu: „Zregulujte nás :cry:“.)

Co z toho tedy eticky vychází pro vás jako pro podnikatele? Pokud to lidé stále kupují, cenu jste určitě nijak „nenapálili“. Co vyděláte navíc, zas utratíte u nich. Nebo ty peníze můžete ve velkém držet a snižovat jim inflaci :D Pokud chcete mít čisté svědomí, doporučuji se jen maximálně soustředit na službu lidem a nechodit někam prosit o regulace od státu. (Zde by se dalo napsat i, proč se mýlil Komouš Keynes, jak by volný trh sám řešil externality... Ale je to moc velké odbíhání od podnikání do metafyziky :))

Zatímco ale trh je hra s nenulovým součtem, status nikoli. Bohatnete ku prospěchu všech, status získáváte na úkor někoho jiného. Když například nějaký blogger útočí na miliardáře, tím tomu svému bližnímu rozhodně neprospívá :) Tím se blogger snaží zvednout si status na něčí úkor. Proto pokud by vám šlo o co největší dobro, ten opravdu ideální mix by byl:

- snažit se co nejvíce zbohatnout
- nehrát přitom statusové hry

Tak pokud na to máte chuť, přeju vám, ať jste dobří a bohatí! :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Princ za příspěvek (spolu 2):
Reginald (04 pro 2022, 19:32) • martin123 (05 pro 2022, 10:27)
Hodnocení: 5.7%
Celý recept na úspěch:
1) Každý den cvičit Autentické charisma (7 minut ráno, 7 večer)
2) Každý den oslovit pár holek (kdo se bojí, dá kurz)
3) Tak ob den posilovna
Reginald
Udělil poděkování: 15 x
Obdržel poděkování: 2 x

Nastavení ceny, pocity viny

Příspěvek od Reginald »

Princ píše: 04 pro 2022, 07:38
Na volném trhu takto skoro nikdy neexistují monopoly, protože aby se takový monopol udržel, musel by zákazníkům sloužit extrémně skvěle a hned jak by přestal, konkurence by se zase objevila. (V České republice ale volný trh nemáme a tak u nás monopoly existují. Ne na základě dobrovolnosti, ale na základě násilného vynucování. Česká koruna, Česká pošta, České dráhy, školství… Více méně všechny ty věci, co nefungují a na které si stěžujeme.)
Přesně tak. To zní skoro jako od Urzy nebo od jiného ancap. :D
Vězte, že štěstí spočívá ve svobodě a svoboda v odvaze.
Princ

Jak vydělat peníze

Příspěvek od Princ »

Já bych z toho udělal středoškolskou ekonomii :) Problém je, že ve státním školství se dobrá ekonomie z podstaty neučí. Raději se bere, jaké druhy regulací existují, jaké nástroje má ČNB, proč potřebujem inflaci... :) Jenže když člověk přijme tuto ideologii, že boháči jsou zlí, že firma nedokáže uhasit požár nebo doručit balíček, automaticky mu to bude bránit zbohatnout. Ti samí lidé, kteří nesnášejí boháče, mají nejčastěji nechuť do práce (ideologie nerůstu), nechuť budovat svaly (ideologie proti mužství, proti testosteronu, ideologie že zvířata mají mít stejná práva jako lidé a tedy omezenější jídelníček), pocit křivdy, že jsou obětí nebo naopak pocit viny, že jsou špatní (i když nic neudělali, jen jako součást nějaké skupiny, což si individualista ani nepředstaví), pocit nebezpečí z neregulovaných vztahů, obavy z konce světa a z těchto důvodů tedy nejčastější deprese. Je to vyloženě kultura úzkosti, kdy ti lidé například tvrdí, že nebyli ve škole, protože dostali panickou ataku z klimatické katastrofy.

Srovnej to se mnou, který si myslím, že bez regulací už bychom ty planety měli dvě :) Jako velkého technooptimistu mě každý den před šestou vzbudí touha co nejvíce urychlovat růst :) S radostí pracuju, zvedám činky, žeru tuny jídla, píchám tuny holek, pak se zas od 22 vyspím jako král... To je život, ne půl dne ležet v posteli a přemýšlet o zlých kapitalistech, imperialistech a reakcionářích :)

Proto podle mě znalost dobré ekonomie není nutná jen u opravdu velkých byznysů, kde se dělají častá rozhodnutí ve vztahu ke státům, ale i pro základní duševní zdraví.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Princ za příspěvek (spolu 3):
Reginald (05 pro 2022, 13:28) • surfernamare (06 pro 2022, 11:17) • andrew_d (29 bře 2023, 07:24)
Hodnocení: 8.6%
Celý recept na úspěch:
3) Tak ob den posilovna
Reginald
Udělil poděkování: 15 x
Obdržel poděkování: 2 x

Jak vydělat peníze

Příspěvek od Reginald »

Princ píše: 05 pro 2022, 08:45 Srovnej to se mnou, který si myslím, že bez regulací už bychom ty planety měli dvě
Proto podle mě znalost dobré ekonomie není nutná jen u opravdu velkých byznysů, kde se dělají častá rozhodnutí ve vztahu ke státům, ale i pro základní duševní zdraví.
Pod tohle bych se mohl podepsat :D
Tito uživatelé poděkovali autorovi Reginald za příspěvek:
křesťan (05 pro 2022, 14:26)
Hodnocení: 2.9%
Vězte, že štěstí spočívá ve svobodě a svoboda v odvaze.
Princ

Marketingový reflex

Příspěvek od Princ »

Trochu pomáhám s marketingem kamarádovi, který je extrémně nadaný zpěvák. Jeho rozsah, schopnost rozrezonovat své tělo... jsou za hranicemi fyzikálních možností :) Miluje vystupování, má na to vzhled, rytmus, kondici, herecké schopnosti...

Jenže ho VŮBEC nezajímá marketing. Kdykoli má hodinu volna, tak se učí zpívat, nebo někde zpívá, nebo někoho učí zpívat... Furt drtí tu hudbu a ani procento nedá do marketingu.

A já bych se s kýmkoli vsadil, že nikdy nebude úspěšný.

Jedna věc je marketingu nerozumět. To se člověk postupně učí. Jenže on vůbec nemá ten MARKETINGOVÝ REFLEX. Jeho to ani nezajímá, ani mu to nepřijde důležité, a hlavně ho to nebaví.

Když má muzikant aspoň maličký marketingový reflex, může si k sobě aspoň najít schopného marketéra a doplňovat se. Jenže tenhle můj kámoš AUTENTICKY NEVÍ, že marketing je v hudbě to nejdůležitější.

On bude navždy řešit, jak zpívat o 1% líp, jak třeba v čase 2:33 byl malinko pod tónem, jak to 3:14 mohl trochu lépe zabarvit... A mezi tím mnohem horší zpěváci dávno jsou slavní.

Protože být zpěvákem není o tom zpěvu! Vyjmenujte mi třeba, kdo je v Česku čtvrtý, pátý a šestý nejlepší operní zpěvák. No nikdo je nezná! I když jsou to obrovské hlasy.

Marketingový reflex je automatický sklon myslet při své činnosti na jiné lidi a propagovat se. Potřebujete ho třeba v akademii - abyste uměli prodat svůj výzkum, navazovali kontakty, psali dobré granty, pořádali atraktivní přednášky... Potřebujete ho při pracovních pohovorech, v korporátu, ve zmíněné hudbě, no a nedej bože v byznysu...

Hlavně se nesnažte o něco jako být nejlepší brašnář na světě, až si vás lidi "sami najdou". Jestli lidstvo něco ukázalo, tak že VŮBEC NESTOJÍ O BRILANTNÍ MISTRY OBORU BEZ MARKETINGU.

The Rock je víc marketér než herec. Arnold Schwarzenegger geniální marketér. Rammstein geniální marketing. Sex Pistols čistý marketing. Všichni politici. Gucci.

Žebříček:

Nulový marketingový reflex - jste naivní idealista, důležitost marketingu nikdy nepochopíte, vědou na toto téma opovrhujete, uspět můžete leda proti své vůli.

Nízký marketingový reflex - chápete klíčovost marketingu natolik, abyste se spojili s dobrým marketérem.

Střední marketingový reflex - do určité míry se sami propagujete, možná se s geniálním marketérem spojíte později.

Vysoký marketingový reflex - už zřejmě jste úspěšní a známí. Kdyby měl ředitel školy vybrat nejúspěšnějšího studenta, vzpomene si na vás (i když někteří tiše dělají víc). Kdyby měl šéf firmy vybrat nej zaměstnance, řekne první vás (i když jiní tiše pracují víc). Kdyby měl někdo vybrat dobrou kapelu, vybere vaší (i když jiní mají víc hudebního talentu a trénují hudbu víc hodin denně).

Žijeme proto v nějakém povrchním světě? NE! Marketing je opravdový! Lidi ho prostě chtějí. Lidi nesnáší věci bez marketingu.

Útočit na marketing je asi jako útočit na jídlo. Lidé jsou prostě z podstaty takoví. Co nedbá na marketing, to už není člověk. To je nějaký homo roboticus, aby viděl hodnotu ve věcech samotných nehledě na kontexty, ve kterých jsou mu předkládány.

Čokoláda bez marketingu vám prostě bude méně chutnat, s tím se nic nenadělá. Někdo vám musí říct o jejích účincích na náladu, že to je ceremoniální raw kvalita, musí to být hezké kostičky, mít nějaký obal...

Věc zcela bez marketingu si ani nelze představit. Čokoládu bez marketingu byste zřejmě ani nesnědli - ani byste nevěděli, že to je k jídlu. (Pravá čokoláda bez marketingu by se nacházela podzemí, uvnitř by byl červ a neexistoval by historický záznam, že ji kdo kdy jedl :))

Řeknu tady velice s Friedrichem Nietzschem: nenávidět marketing znamená nenávidět člověka. Tady to dekadentní znechucení nad přirozenými lidskými pudy, jako je sexualita, chození na záchod nebo marketing, nás podle Nietzscheho ohrožuje ze všeho nejvíce.

Nietzsche v Geneaologii morálky konkrétně píše, že zahubit nás může velký odpor k člověku nebo velký soucit s ním. A všimněte si, že nejvíce na marketing nadávají přesně ti stejní lidé, kteří bývají i přehnaně soucitní. Přecitlivělé typy, které každého litují a zároveň se jim každý hnusí. Dělají ze světa takovou velkou nemocnici, kde každý je doktor a nemocný zároveň (Soumrak model).

Abych to tedy shrnul: všechno, co děláte, byste měli patřičně propagovat :)

Už středoškolské studium je marketingová záležitost, jelikož musíte vybudovat nějaké vztahy, nějak se oblékat, získat nějaké certifikáty... A nenechte se mýlit, diplomy nejsou pro pejsky, diplomy jsou pouze pro lidi! Maturita nebo inženýrský titul jsou jen marketingové nástroje, se kterými můžete nebo nemusíte ovlivnit jiné lidi...

Můžete někde pracovat jako učitel, ale pokud máte špatný marketing, některý žák nebude věřit, že jste opravdu učitel a bude se k vám chovat, jako byste nebyli učitel :) V lidských vztazích vše je vlastně mimo jiné marketingem. Člověk je prezidentem jen na základě toho, že někdo věří, že je prezidentem - co je kde psáno je samozřejmě úplně jedno. Peníze také fungují čistě na základě lidské důvěry...

Takže buďte přesvědčiví!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Princ za příspěvek (spolu 5):
martin123 (31 bře 2023, 16:05) • Orchestra (31 bře 2023, 17:15) • Regyman (31 bře 2023, 19:25) • minlo1 (31 bře 2023, 19:57) • andrew_d (03 dub 2023, 08:16)
Hodnocení: 14.3%
Celý recept na úspěch:
3) Tak ob den posilovna
plysak20
Udělil poděkování: 21 x
Obdržel poděkování: 91 x

Jak vydělat peníze

Příspěvek od plysak20 »

Co se týká peněz, tak chudoba je principálně dána motivací nedostatkem, nemám = makám, mám = flákám se. Hodně lidí si neumí představit, že by pracovali, i když mají dost, ale o tom to právě je, člověk který přestane pracovat ve chvíli, kdy má na pivo je ztracen. Kamarádka nechápe, proč furt pracuji, když jsem milionář, na druhou stranu já vím, že peníze mi do konce života nevystačí ani tak, a přece nebudu žít tak, že vše utratím a pak začnu řešit, že nemám peníze.

A co se týká marketingu, oddělil bych marketing a reklamu, marketing je 4P - produkt, price, promotion, place. Není to jen o reklamě, skvělý produkt může v pohodě fungovat jen na tom, že si ho lidé doporučují bez libovolné reklamy, a je to tak svým způsobem i nejlepší.

Jenomže co hodně lidí nechápe je ten pojem "skvělý produkt", to není podle našich měřítek, ale podle měřítek zákazníka. Pro autonadšence je skvělý produkt Mercedes GLS bez zadní parkovací kamery, pro běžného zákazníka je to produkt, který nechce.

Třeba k tomu zpěvákovi, skvělý produkt to není skvělým zpěvem, ale dobrým koncertem, atmosférou, komunitou kolem, videoklipy, bulvárními střípky a osobou, která symbolizuje moje hodnoty a to zcela fakticky i bez reklamy. Mezinárodní filmový festival nemá mnoho reklamy, ale všichni o něm píšou, protože na každý přijede nějaká super známá osobnost, to neznamená, že si musíš platit billboardy.

A na MFF lidé nechodí kvůli skvělým filmům (osobně bych řekl, že ty filmy jsou brak a bylo by lepší si doma pustit Netflix), ale kvůli atmosféře, komunitě atd.
Tito uživatelé poděkovali autorovi plysak20 za příspěvek:
andrew_d (14 dub 2023, 08:05)
Hodnocení: 2.9%
Rekeker
Udělil poděkování: 1 x

Jak vydělat peníze

Příspěvek od Rekeker »

Úplně si nejsem jistý, jestli to sem patří, Princ rozhodne :D

V dnešní době se banky snaží lovit klienty jakoukoliv cestou, protože peníze jsou "levné" a jim se to vrátí na případných půjčkách popřípadě poplatcích. Jsme tedy v situaci, kdy rozdávají drobnější peníze prakticky každému na potkání za založení účtu a splnění směšných podmínek. Peníze se tak v podstatě válí po zemi, stačí se jen sehnout a zvednout je.

Co mám odzkoušeno:

Mbank - odměna 1000Kč jednorázově za založení účtu, když vás doporučí vlastník mbank účtu, který dostane taky 1000kč. Podmínka - nemít poslední rok účet u mbank, založit účet a zaplatit kartou v mobilu. (Doporučení můžu případně poskytnout a 50% mé odměny poslat na provoz fóra)
mbank.cz/promotion/doporuceni/

Raiffeisen banka - odměna až 3000 (6x 500kč za každý měsíc splnění podmínek), opět jen pro nově založený účty, nutno 3x v měsíci zaplatit kartou v mobilu. Lze případně kombinovat s jednorázovou odměnou za doporučení 300kč nový klient - 300kč stávající, který doporučil. (Opět můžu poskytnout svůj účet a přispět na forum)
rb.cz/promo/odmena

Unicredit banka - Mají akci až 10 000kč (25 měsíců x 400kč) odměna za používání karty v mobilu. Jen pro nové účty, podmínka tříkrát v měsíci zaplatit mobilem. Za doporučení nikdo nic nedostane, dělám to pro ostatní z dobré vůle :)
unicreditbank.cz/cs/obcane/ucty/ucty.html

Takto si lze přijít na 14 000 korun prakticky za nic... 8-)
Linim1941
Udělil poděkování: 0

Jak vydělávat peníze

Příspěvek od Linim1941 »

TristanPRG píše: 05 úno 2019, 22:10 Mňa fascinovalo v príspevku v tej predchádzajúcej téme: "může těch 12K v pohodě vydělat za týden. Je to opravdu extrémně jednoduché." ja teda sedím za PC denne x hodín, bohužiaľ nútením seba k posielaniu CV na všetky strany, čo mi už tak rok ovocie nejako neprináša, preto mi toto tvrdenie trochu vyrazilo dych a veru som pri surfovaní nenarazil ako si cca toľko zarobiť za týden, za mesiac ok, ale predstava, že za týden? už vôbec nie jednoducho..to mi nejako hlava neberie :)
Dobrý den. Můj příjem přes internet je celkem jednoduchý: kupuji skiny na zbraně v cs go levně a prodávám je ostatním hráčům za vyšší cenu.
Odpovědět