Láska

Jak si najít přítelkyni, jak udržet, oživit nebo zachránit vážný vztah, partnerské štěstí, budování harémů...
Odpovědět
Coyge
Udělil poděkování: 16 x
Obdržel poděkování: 6 x

Láska

Příspěvek od Coyge »

Co pro vás znamená láska? Jak ji definujete? Jak poznáte, kdy už jste "doopravdy" zamilovaní?

Někdy přemýšlím, co to vlastně je :) každý lásku definuje jinak.

Už se mi stalo, že jsem byl do holky "zamilovaný", ale nedokázal jsem jí říct ,,Miluju tě", protože jsem vlastně necítil, že by to byla pravda :)

Bavil jsem se o tom i s přáteli. Mají/měli dlouhodobé vztahy a také občas řešili v sobě Jsem do ní vlastně zamilovaný? Miluju jí? (i když tento stav netrval moc dlouho)

Rád bych něco o lásce slyšel i z této komunity, díky ;)

Princ
Udělil poděkování: 579 x
Obdržel poděkování: 2565 x

Láska

Příspěvek od Princ »

Láska má mnoho definic a zamilovanost je ještě další zvláštní slovo k tomu.

Je problematické, když se to plete, protože pak se někdo jde vyznávat spolužačce a myslí u toho na neoplatonické argumenty, jak láska je smysl existence :), zapomínaje, že tam se myslela jiná láska.

Z hlediska agapé miluju všechny ženy, zato nějak posedle zamilovaný do jedné bych moc být nechtěl :) To je spíš jak drogová závislost. Zažil jsem to, vyburcovalo mě to k nějakým těm nadlidským výkonům :), ale žižekiánsky bych řekl, že tahle love is evol, že jsem pak zanedbával své ostatní holčičky, kterých tu mám několik miliard :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Princ za příspěvek:
martin123 (31 říj 2022, 22:45)
Hodnocení: 2.9%
Celý recept na úspěch:
1) Každý den cvičit Autentické charisma (7 minut ráno, 7 večer)
2) Každý den oslovit pár holek (kdo se bojí, dá kurz)
3) Tak ob den posilovna
křesťan
Udělil poděkování: 27 x
Obdržel poděkování: 45 x

Láska

Příspěvek od křesťan »

Ahoj, doporučuju si nejdříve ujasnit ty definice lásky, než se o tom začneš bavit s kámošema nebo vyznávat lásku nějaké holce. Abys věděl, co jí to vlastně říkáš ;)

Pro mě jako křesťana je hlavní láska agapé - to je příkaz milovat všechny lidi bez rozdílu, myslet na jejich dobro. Dokonce milovat nepřátele. Jak vidíš, je to příkaz, není to nějak založené na pocitech apod. Stejně takto by měl milovat i správný alfa samec, i když ho holka na ulici vulgárně odmítne nebo manželka drsně pošle do prdele, tak přesto myslet jen na lásku a dobro pro tuto ženu.

Další druh lásky je erós - láska erotická, nadrženost, chtíč, sexuální touha k určité ženě a to jak tělesná tak i duševní.

Zamilovanost - počáteční zblbnutí se do ženy.

Další doporučuju nastudovat na Wikipedii pod heslem láska. Mají to tam dobře napsané.
Tito uživatelé poděkovali autorovi křesťan za příspěvek:
Skylake (01 pro 2022, 20:05)
Hodnocení: 2.9%
flow
Udělil poděkování: 0
Obdržel poděkování: 0

Láska

Příspěvek od flow »

tak ja sa po 10sáté zamilovávám tak ja neviem úplne
one love
Odpovědět