Ahoj,
před pul rokem jsem se rozešel s ex. Byl jsem z toho emočně v pici. Asi 2 měsíce jsme se neviděli, ale pak jsme se začali znova vídat a spát spolu, ale ja se snažil do ni nezamilovat, protože jsem vedel, že znova do vztahu s ni nechci ani ona ne. takhle to chodilo několik měsíců cca 1 za 14 dni jsme se viděli, ale stejně po každé, co jsme se viděli jsem se do ni zamiloval, ale vím ze ona to tak necítila. Vždycky mi trvalo par dni si uvědomit, ze to tak není. Většinou tím způsobem, že jsem zjistil, že měla něco s někým jiným. Po několika měsících jsem si řekl, že už mě dal nebaví se takhle trápit a chtěl bych to začít nějak řešit.
mám několik variant:
1) buď ji úplně kompletně vymazu ze svého života a přestanem se vídat (mrzelo by me to protože spolu máme jinak krásný vztah)
2) budu se s ni vídat dal a spát, a budu se snažit ovládat svoje emoce “aby to nevadilo ze je pak s jinyma”
Ani jedna varianta není příjemná a nedokážu se rozhodnout, která bude v konečném měřítku užitečnější, proto se rad zeptám na názor tady zkušenějších.
opustit ex nebo si ji ponechat jako kamarádku s výhodami
- BaličMichal
- Udělil poděkování: 79 x
- Obdržel poděkování: 108 x
- Princ
- Udělil poděkování: 577 x
- Obdržel poděkování: 2541 x
Ovládat své emoce není jen tak - nejde to dělat pouhou vůlí, nezamilovávat obvykle chce opravdu dobrou strategii
Celý recept na úspěch:
1) Každý den cvičit Autentické charisma (7 minut ráno, 7 večer)
2) Každý den oslovit pár holek (kdo se bojí, dá kurz)
3) Tak ob den posilovna
3) Tak ob den posilovna
- Nightingale
- Udělil poděkování: 0
- Obdržel poděkování: 4 x
Já jsem ve stejné situaci jak ty. Co jsem udělal já je to, že po docela špatném rozchodu jsem úplně utnul komunikaci. Jenom někdy jsem ji vyjímečně napsal a občas jí šukám. Musím se přiznat že se mi třeba na týden "vrátily" emoce, ale poslední věc co jsem dělal bylo se podle nich řídit. Hned jsem to vystreetoval a byl klid. Potom už záleží na tobě jak to máš a jestli dokážeš překousnout to že jste se milovali a už to tak není. Samotného by mě zajímalo jestli by se dalo nějak těch emocí zbavit, ale přece jenom proto je sex s exkou docela dobrá zkušenost.BaličMichal píše: ↑12 led 2023, 02:35 2) budu se s ni vídat dal a spát, a budu se snažit ovládat svoje emoce “aby to nevadilo ze je pak s jinyma”
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Nightingale za příspěvek:
- BaličMichal (16 led 2023, 03:40)
- Hodnocení: 2.9%
-
- Udělil poděkování: 204 x
- Obdržel poděkování: 415 x
Prvych par tyzdnov je normalne byt v pici, to su hormony. Ale potom je to uz z nedostatku hojnosti. Najprv vyries to a potom konkretnu holku, ako vzdy.

Toto si moc nenahovaraj, ex je ex, s tymi vztahy proste nie su krasnespolu máme jinak krásný vztah

- Tito uživatelé poděkovali autorovi surfernamare za příspěvek (spolu 2):
- Princ (15 led 2023, 21:37) • BaličMichal (16 led 2023, 03:33)
- Hodnocení: 5.7%
-
- Udělil poděkování: 524 x
- Obdržel poděkování: 328 x
S ex klidne muze byt pekny vztah, to je individualni.
Nedostatek hojnosti po nejake dobe muze byt faktor, ale urcite to nemusi byt hlavni, natoz jedina pricina.
Na tvym miste bych zkusil poznat vic holek a videt, jestli ti to "pomuze" na to zamilovavani.
Pokud ne, zvazil bych, mozna docasne, pratelstvi bez sexu (pokud je to to, co te zamilovava - to bys tim zjistil).
Pokud to nepomuze a nevyhody toho vztahu prevazuji jeho vyhody, je nejspis namiste ho ukoncit (zase, mozna docasne).
Nedostatek hojnosti po nejake dobe muze byt faktor, ale urcite to nemusi byt hlavni, natoz jedina pricina.
Na tvym miste bych zkusil poznat vic holek a videt, jestli ti to "pomuze" na to zamilovavani.
Pokud ne, zvazil bych, mozna docasne, pratelstvi bez sexu (pokud je to to, co te zamilovava - to bys tim zjistil).
Pokud to nepomuze a nevyhody toho vztahu prevazuji jeho vyhody, je nejspis namiste ho ukoncit (zase, mozna docasne).
- Princ
Může mít chlap kamarádku?
Hele mě furt někdo volá, že ho ex zneužívá, popisuje mu své nové úlovky, chce rady, někam odvézt...
a ti lidi to snášejí z naděje, že se k nim třeba někdy vrátí. Pak když někdy nemají čas, píšou jim ty ex: "Tak teď vidím, že jsem udělala dobře, že jsem se s tebou rozešla..." a dávají jim to sežrat 
Kamarádit s ex, jen pokud to přináší opravdovou hodnotu (častěji pokud ses s ní rozešel ty nebo jste to ukončili nějak společně)...
Nejčastěji mají lidé ve své ex úplně hrozného "kamaráda", kterého by jim v podobné kvalitě nahradil každý druhý náhodný spolužák
Mají na ty holky úplně jiný standart, než kdyby je takhle otravoval/zneužíval nějaký chlap
Místo přiměřené reciprocity nahrazuje naděje na sex.
Pak to lidem brání se rozumně posunout dál, furt si udržujou různé naděje, hrajou si na vztah, který neexistuje... Najdeš i lidi, u kterých to ani není ex, ti prostě žárlí na svou kamarádku
A kamarádku s velkýma úvozovkama - spíš nějakou psycho holku, co je záměrně zneužívá...
Kromě skypů jsem to viděl i z té stránky, kdy mi holky hrdě ukazovaly, kolik mají takových beta zájemců - na službičky, zvedání ega a taky na strašení opravdových partnerů, kdy toho betu schválně nafouknou...
Většinou pak ti chlapi vymyslí JEDNU hezkou věc, co pro ně ta holka udělala, aby dokázali, že je nezneužívá
Kamarádku člověk může mít nějakou neatraktivní
A nebo pokud je na dobrém levelu, tak i atraktivní, protože je mu jedno, jestli se zrovna vyspí s ní nebo s nějakou jinou
a prostě žije s lehkostí.
Ale lidi se zamilovávají do kamarádek, kterým slouží v čase, ve kterém by měli STREETOVAT

Kamarádit s ex, jen pokud to přináší opravdovou hodnotu (častěji pokud ses s ní rozešel ty nebo jste to ukončili nějak společně)...
Nejčastěji mají lidé ve své ex úplně hrozného "kamaráda", kterého by jim v podobné kvalitě nahradil každý druhý náhodný spolužák

Pak to lidem brání se rozumně posunout dál, furt si udržujou různé naděje, hrajou si na vztah, který neexistuje... Najdeš i lidi, u kterých to ani není ex, ti prostě žárlí na svou kamarádku

Kromě skypů jsem to viděl i z té stránky, kdy mi holky hrdě ukazovaly, kolik mají takových beta zájemců - na službičky, zvedání ega a taky na strašení opravdových partnerů, kdy toho betu schválně nafouknou...
Většinou pak ti chlapi vymyslí JEDNU hezkou věc, co pro ně ta holka udělala, aby dokázali, že je nezneužívá

Kamarádku člověk může mít nějakou neatraktivní

Ale lidi se zamilovávají do kamarádek, kterým slouží v čase, ve kterém by měli STREETOVAT

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Princ za příspěvek (spolu 3):
- martin123 (15 led 2023, 22:10) • BaličMichal (16 led 2023, 03:35) • křesťan (16 led 2023, 07:03)
- Hodnocení: 8.6%
Celý recept na úspěch:
3) Tak ob den posilovna
3) Tak ob den posilovna
- BaličMichal
- Udělil poděkování: 79 x
- Obdržel poděkování: 108 x
Díky moc za super rozbor z různých úhlu. Nakonec jsem se rozhodl přerušit kontakt a poznávat nové a vystreetovat se.
Napadá mě ale druhá otázka, už víc obecnější.
Je zamilovanost znak bety?
A pokud ne, jak se alfa se zamilováním vypořádá?
Napadá mě ale druhá otázka, už víc obecnější.
Je zamilovanost znak bety?
- Princ
Práce se zamilovaností
Zamilovávat se je dost normální. Je to i nějaká forma motivace.BaličMichal píše: ↑16 led 2023, 03:40 Je zamilovanost znak bety?
Akorát když máš vztek, nemusíš nutně rozbít všechno okolo

Hlavně dál mít své cíle, mít své věci na práci. A taky chápat, že jde o emoční stav, který přejde, ne osudový, metafyzikální stav, jak naznačují romantické filmy

Je to jako bys přestával kouřit

Těžko bych počítal, kolikrát jsem byl zamilovaný... Ale kdykoli jsem musel volit, pokaždé jsem si vybral své poslání. Někdy to bylo emočně náročné... ale vlastně vždycky jsem to věděl, vždy jsem neváhal ani vteřinu.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Princ za příspěvek (spolu 2):
- BaličMichal (16 led 2023, 09:45) • surfernamare (16 led 2023, 16:35)
- Hodnocení: 5.7%
Celý recept na úspěch:
3) Tak ob den posilovna
3) Tak ob den posilovna
Před cca 2 roky jsem dostal kopačky po XX letech od EX. Člověk když je ve stavu zamilovanosti a hormonů je jako stěna bez racionálních emocí chce to čas, čas, čas i jiné ženy nemít v hlavě, že byla jediná ta výjimečná. Dostal jsem podobnou nabídku na sex poděkoval jsem a šel jsem si svým životem. („Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky“)