Pracuji v IT, mám kamarády v IT, a když se s nima bavím, občas se přiznám, že ty holky chápu. Povídá kamarád: "no takže jsem to naroutoval do matrixu, a věřil bys tomu, ono to bylo spojené přes družici s marsem, ale pak padlo spojení na podmořské optice, no tý jo, haha, hehe, to je dobrý, ty se nesměješ?".
K tomuto, občas to vídám. Vaše logické souvislosti máte jenom vy, je potřeba si uvědomit, že někdo jiný vaše souvislosti nemusí pochopit, ale dále... Povídá kamarád: "no takže mám dobrý příjem, mám byt, no vlastně jsem spolehlivý"...
Víte co mi řekla před lety v Chorvatsku v klubu holka? Jsi nudný! Zpětně jí tak chápu, tak moc jí chápu. Strašně moc v poslední době začínám chápat jednu věc, lidi chtěj prožívat emoce, má to pro ně tu největší hodnotu. Tohle začínám postupně chápat, že prostě taková ta pohoda, že se cítíte dobře u krbu, přinesou vám kafíčko, hraje u toho vánoční hudba, sedíte v pohodlné sedačce, na zdi jsou obrázky - to má úplně jinou hodnotu, než když si koupíte kafe ze stánku na ulici! Proč? Možná to kafe chutná stejně, ale prožíváte u toho úplně jiné emoce.
Já jsem se bavil se svojí ex, a povídám, víš uvědomil jsem si, že já emoce neprožívám tak jako ostatní - a ona hned, jo přesně to jsem si o tobě vždy myslela, že jsi takový emočně plošší.
Abych tohle uvedl na pravou míru, přečtěte si něco o příbězích, jak se vypráví, jak se konstruují a zkuste napsat na seznamku, uvidíte, že rozdíl bude 5.000%.
Příběh bez emocí: Pracuji v IT, mám dobré peníze, dělám programátora pro Acme společnost a programuji v Pythonu.
S emocemi: "Víš, nikdy mi nešli řemeslné práce, ve škole jsem byl vždycky blbej na pamatování si letopočtů, údajů, z češtiny jsem skoro propadl, skoro jsem si myslel, že ze mě nikdy nic nebude, ale chytli mě počítače, a vyklubal se z toho lukrativní obor. Společnost, pro kterou pracuji, na tu jsem nenarazil náhodou, před tím jsem dělal pro 2 firmy, bylo to hrozné, buzerace, malé peníze, až se mi z toho skoro chtělo brečet, byl jsem úplně naštvaný, když jsem podával výpověď z posledního zaměstnání, nevěřil jsem, že najdu něco lepšího, ale pak se mi ozval kamarád co dělal pro Acme společnost, vysvětlil mi jak je to tam super, no a tak už tam jsem třetím rokem, a strašně mě to baví."
---
Někdo vám řekne, že ty příběhy vyprávíte tak, jak jste se cítili. To vám řekne emočně založenější člověk, protože on nechápe, že vy ty emoce tolik neprožíváte, moc si ani nepamatujete, jak jste se cítili, vy žijete ve svém logické světě a emoce tolik neprožíváte, takže je pro vás těžké vytvářet takovéto příběhy...
Mě strašně pomáhá si uvědomovat, že každý příběh se zakládá na nějakém konfliktu a jeho řešení. Primárně je potřeba do příběhu vložit nějaký KONFLIKT, ten vždy vyvolá emoce. Romeo a Julie - konflikt. Nejlepší filmy - konflikt. Vždy je to o nějakém konfliktu.
---
Sednul jsem si na seznamku na 30 minut a sepsal jsem svojí zprávu holkám jako konflikt, konflikt toho co chci, a nemůžu si vybrat. Co napíšete vy, hodní kluci:
"Ahoj, jmenuji se Petr, je mi 27 let, jsem IT, miluji procházky, camping a cestování, hledám hodnou holku, možná i pro rodinu, která by chtěla žít se mnou v bytě"
co můžete napsat:
"Ahoj, vlastně ani nevím proč sem lezu, je mi 27 let, ale občas si říkám, že bych se snad měl dokázat seznámit normálně, jenomže pracuji v IT, a v práci na holku nenarazím, a přičemž si myslím, že bych dokázal lecjakou udělat šťastnou. Jistě ne každou, určitě né takovou, která chce jezdit jen po luxusních hotelech, takovou holku nemůžu potěšit, protože já miluji camping, procházky a přírodu, nikoliv sterilní hotely. Stejně tak mě úplně štvou holky, co nechtěj děti, ani nevíš, jak já bych si je přál, podle mě je strašné, když někdo na tomto světě za sebou nic nezanechá.
Chápu, určitě tímto neoslovím každou, možná ani tebe ne, ale pro mě je to ok, nicméně pokud bys alespoň v něčem měla pohled na svět stejný jak já, budu rád, když mi pískneš

---
Vidíte ten systém, najdu protiklad, vytvořím konflikt, a hned to má šťávu, emoce z toho úplně kapou.
---Úspěšnost takovýchto textů na seznamkách je minimálně 10x větší!
Na co přicházím já - holky chtěj zažívat emoce! Je omyl si myslet, že jde jen o prachy, můžete mít prachy, ale nebudete prožívat žádné emoce, a ani s těma penězma vás holky nebudou chtít.
Vůbec to není o tom, že je kluk "zlý", je to o tom, že se s klukem zažívají špatné i dobré emoce, jsou tam konflikty, romantika, hádky, usmiřování, láska, nenávist, prostě proměny emocí.
To je můj názor na to, proč to není o nějakém hodném nebo zlém klukovi, ale o úplně něčem jiném.
Tak a můžete kritizovat