Využívání, manipulace

Co se jinam vážně nevejde
Odpovědět
Coyge
Udělil poděkování: 18 x
Obdržel poděkování: 11 x

Využívání, manipulace

Příspěvek od Coyge »

Jak se obecně vypořádat s využíváním a manipulací ze strany ženy? Bavíme se stále o využívání/manipulaci, když se ke mně chová po většinu času hezky, ale jednou za čas má "zkrat"?

Tenhle příspěvek je na obecné úrovni, později sem postnu konkrétní příklad.
marťass
Udělil poděkování: 2 x
Obdržel poděkování: 0

Využívání, manipulace

Příspěvek od marťass »

Určitě bych jí to řekl na rovinu a promluvil si o tom s ní. Komunikace je jeden z nejdůležitějších aspektů ve vztahu ;)
surfernamare
Udělil poděkování: 253 x
Obdržel poděkování: 472 x

Využívání, manipulace

Příspěvek od surfernamare »

marťass píše: 25 bře 2023, 16:21 Určitě bych jí to řekl na rovinu a promluvil si o tom s ní. Komunikace je jeden z nejdůležitějších aspektů ve vztahu ;)
To sice je, ale nie logicke argumentovanie

Btw daj ten konkretny priklad, lebo z tohto naozaj nevieme o co sa jedna
fanfunflan
Udělil poděkování: 29 x
Obdržel poděkování: 56 x

Využívání, manipulace

Příspěvek od fanfunflan »

Tazko povedať o čo ide, a či ide skutočne o využívanie a manipuláciu, ale všeobecne - využívaný a manipulovaný je len človek, ktorý sa druhému podriaďuje, pripustí si to a nechá sa manipulovať.. takže ak sa takto cítiš vo vzťahu so ženou, je to len preto, že si to dopustil do tejto úrovne.. sám si všimni, že ženy, ktoré jedného chlapa využívajú na odvoz, nákupy alebo iný osobný prospech, si to pri druhom nedovolia.. čím to asi bude?
Tito uživatelé poděkovali autorovi fanfunflan za příspěvek:
surfernamare (29 bře 2023, 11:09)
Hodnocení: 2.9%
renson
Udělil poděkování: 0
Obdržel poděkování: 1 x

Využívání, manipulace

Příspěvek od renson »

Vyhnuť manipulácii sa dá jednoducho, proste poslať tú ženu doprdele. Ženy majú túto tendenciu robiť hlavne chlapom, ktorých majú vo friend zone. O niečo ich poprosia, alebo to len spomenú a platonicky zalubený chlap to hneď splní. Či sa už jedná o pomoc s nákupom, vyzdvihnutie z párty, vyplnenie volného času, keĎ ona zrovna nemá čo, atď.

Iná forma manipulácie je potom už keď si so ženou vo vzťahu a ona skúša (podvedome) čo všetko si može dovoliť a vtedy záleži na tebe, že koľko jej dovolíš, často sa stáva, že muž si zo začiatku nevie správne nastaviť a v strachu o to aby o ženu neprišiel robí ústupky, až je v tom totálne ponorený, od výberu jedla, cez pivo s kamošmi, toho, zmenu obliekania podľa vecí, ktoré sa páčia priateľke, až po izoláciu od ostatných kamošov.
Tito uživatelé poděkovali autorovi renson za příspěvek:
Professore (19 dub 2023, 03:37)
Professore
Udělil poděkování: 464 x
Obdržel poděkování: 232 x

Využívání, manipulace

Příspěvek od Professore »

Len doplním
Ženy ťa v prvom rade začnú presviedčať že "láska je obetava a nežištná". Samozrejme, z tvojej strany, z ich to akože záhadne neplatí. Ja si natvrdo idem "niečo za niečo", zdroje mam obmedzené a ja nič zadarmo nedostanem. Samozrejme hneď na to obvinenie "si sebecký". A ja "no a čo"

Časom prídu nevinne vety "na zemi je kopu smeti, trebalo by pozametat", rozumej "urob to ty". V takýchto prípadoch "Nech sa páči, môžeš aj ty" na čo sa žena urazí.

A nakoniec prídu situácie "smeti" či "ukáže prstom/mykne hlavou/mrkne očkom a ty skákaj. V prvom pripade prepočujem, v druhom nereagujem. Samozrejme vznikne hádka, ale "ja neviem čítať myšlienky".

Kolegyne sa ma snažia manipulovať spôsobom, že sa zatvarismutne/urazene/nahnevane, ale tam reagujem rehotom, čo ženu ešte viac naštve, lebo vidí že si z toho nič nerobím.

Na manipuláciu "ty si lenivý/taký/onaký" respektíve "ty si nešikovný, nič nevieš spraviť " reagujem spôsobom "čo už so mnou", ale nebudem niekomu dokazovať že to zvládnem.

Nedávno sa mi stali tieto dve situácie:
Ona: potrebujem ísť do Teska, som hladná
Ja: ja potrebujem poumývať okná
Ona: tak sa venuj oknam. DOVIDENIA
Ja: dovidenia

O pár minút neskôr sa sama ozvala.
Myslela si, že buď hneď skočím do auta alebo sa poseriem z jej dovidenia. Neskôr nepriamo vyzvedala, čo urobila zle a som jej vysvetlil že na takéto hlašky nereagujem. Nie som proste jej sluha ani otrok.
Ona: Ty si nenájdeš ženu, lebo ty si nenecháš skákať po hlave a ženy sú zvyknuté rozkazovať.
Ja: žena ma posluchať muža a nie muž ženu
Keďže je veriaca tak som jej poslal príslušné pasaze z Biblie. Teda samozrejme žena nemá byť otrok muža.

Či to boli oba testy a či som nimi prešiel, to už neriešim. Sexoval som s obo a naďalej.
Lose your mind and come to your senses.
MindMess
Udělil poděkování: 34 x
Obdržel poděkování: 81 x

Využívání, manipulace

Příspěvek od MindMess »

To mi nepřijde jako nějaká extra manipulace, ani nějaké moc testy, spíš takové běžné ženské chování. Asi bych to úplně nehrotit a nedělal si s tím starosti.

"Potřebuju jet do Tesca, mám hlad."
"Super nápad, vezmeš mi tam XY, viď?"
"No já jsem jako myslela, že mě tam odvezeš"
"Já tu mám nějakou práci, takže můžeš vzít bus nebo mi pomoct a pak se možná rozmyslím, že bychom tam zajeli."

Jako dobře, že ses hned nepodvolil, ale asi bych se s nima úplně "nehádal" a nehrál na umíněnost. Být trošku víc free, v pohodě a vlastně dát najevo, že Tě tyhle její snahy baví, než nějak frustrují.

Holky pořád něco chtějí a požadují a nebyl bych úplně ten "tyran", co jí to vždycky na truc odmítne. Z dominance někoho musí těžit i ten submisivní, takže bych neměl úplně problém jí občas vyhovět, když se chová hezky. Jen si nenechat úplně poroučet a pohoda.
Tito uživatelé poděkovali autorovi MindMess za příspěvek (spolu 2):
surfernamare (23 dub 2023, 10:29) • Professore (23 dub 2023, 12:31)
Hodnocení: 5.7%
Professore

Využívání, manipulace

Mne príde jeden test manipulacia
Citujem:
S tým a s tým mám krásny vzťah aj bez sexu, vzájomne si pomahame a je to krajšie ako s človekom, čo som sexovala
Viem ale, že ten spomínaný človek by ju chcel aj na viac ako len kamarátku.

MindMess, plne súhlasím. Tu nejde o to či pomôcť alebo nepomôcť. Ale skôr o tie kecy navyše. A o to podvedomé posuvanie niekam.
Ako napríklad
Keby si bol trochu makší k ženam a občas im nežištne pomohol.... tesp. Keby si bol k nim gentleman.... tak by ťa viac chceli
A viem z minulosti som bol presne taký a nikam to neviedlo.

Ono sa to síce zdajú drobnosti(zober tašku, podrž kabelku, zaviaž šnúrku) ale nenápadne krok po krôčiku ťa učí posluchať ju. Potom neskor zavez ma, kúp mi darček atď a ani nevieš ako a platiš účty a komplet živiš a robíš poskoka
Tito uživatelé poděkovali autorovi Professore za příspěvek:
křesťan (24 dub 2023, 10:41)
surfernamare
Udělil poděkování: 253 x
Obdržel poděkování: 472 x

Využívání, manipulace

Příspěvek od surfernamare »

S tým a s tým mám krásny vzťah aj bez sexu, vzájomne si pomahame a je to krajšie ako s človekom, čo som sexovala
Mne tak raz jedna holka povedala, ze si vazi priatelstvo viac ako vztah
Potom sme sli vonku, stretla tam svojho byvaleho a cely vecer sa s nim bozkavala, venovala sa mu a mna mala v piči
Odvtedy ked nejaka nieco take povie, mam na to len jednu odpoved: Ha Ha Ha :D
Tito uživatelé poděkovali autorovi surfernamare za příspěvek (spolu 3):
martin123 (24 dub 2023, 08:52) • Professore (24 dub 2023, 10:28) • fanfunflan (27 dub 2023, 23:59)
Hodnocení: 8.6%
Professore

Využívání, manipulace

Presne.
Tú ženu dlhú dobu odmietam, no za mnou chodí na sex. A aj napriek tým skvelým kamarátstvam chce sex, hoci so mnou má to kamarátstvo mizerné.
Zvyknem sa jej vtedy spýtať, prečo potom nie je s tým, čo ma super kamarátstvo. A prakticky aj sám vidim, že medzi ňou a jej kamaratmi nie je sexuálne prúdenie.
MindMess
Udělil poděkování: 34 x
Obdržel poděkování: 81 x

Využívání, manipulace

Příspěvek od MindMess »

aldot píše: 23 dub 2023, 16:23 MindMess, plne súhlasím. Tu nejde o to či pomôcť alebo nepomôcť. Ale skôr o tie kecy navyše. A o to podvedomé posuvanie niekam.
Ako napríklad

A viem z minulosti som bol presne taký a nikam to neviedlo.

Ono sa to síce zdajú drobnosti(zober tašku, podrž kabelku, zaviaž šnúrku) ale nenápadne krok po krôčiku ťa učí posluchať ju. Potom neskor zavez ma, kúp mi darček atď a ani nevieš ako a platiš účty a komplet živiš a robíš poskoka
Hele neznám Tě, takže Tě nechci nějak hodnotit, ale nemůže to být tak, že jsi právě byl přehnaně hodný a nechal se využívat, tak jsi přepnul do opačného extrému a tak nějak ve všem vidíš náběh na využívání? Jde asi o to, jaké máš s těma holkama záměry. Spát s Tebou budou i když budeš chladný, stačí troška atraktivity. Pokud chceš, aby si vytvořily trochu pouto, přidal bych přívětivost. Trošku to vybalancovat. Když holka něco chce a je to maličkost, tak to udělat, když na to máš chuť a čas. A když ne, tak to prostě odmítnout, v klidu, přívětivě. Já bych řekl, že spíš než jako test se ta holka snaží upozornit na Tvoji přílišnou "tvrdost" a chladnost. Možná nebýt tak radikální a víc si hlídat hranice a sledovat, co je pro Tebe přijatelné gesto a co už hraničí s manipulací. Teď myslím, že ta holka v Tobě vidí ten strach ala: "Nehnu pro ni prstem, jinak by toho mohla chtít víc a víc, já bych si neuhlídal hranice a za chvíli bych byl zase ten hodný využívaný trouba" a upřímně Tě na to upozornila. To jen taková úvaha, jak to na mě působí. :) A pokud to vnímáš opravdu jako její naschvál, tak když něco odmítneš a bude mít kecy, tak tomu bych se "vysmál" a vůbec neřešil. Asi bych se ani nenechal tahat do nějakých psycho-rozborů. :D
Tito uživatelé poděkovali autorovi MindMess za příspěvek:
Professore (24 dub 2023, 12:10)
Odpovědět