Alergia sčervenanie kože?

Zdraví, sport, peníze, koníčky, móda, svaly, nootropika, mikrodávkování psychedelik, meditace...
Odpovědět
minlo1
Udělil poděkování: 9 x
Obdržel poděkování: 17 x

Příspěvek od minlo1 »

Ahojte už dlhé roky sa mi objavuje v niektorých situáciach začevenanie kože na krku a hrudníku. Nikdy som to moc neriešil, ale už mi to dosť vadí. Napríklad napijem sa alkoholu a sčervená mi krk ale nesvrbí ani to skoro necítim len mi je trošku teplejšie, po nejakej dobe mozno 30-60 minut to zmizne a už sa to neobjaví, alebo som v strese a tá istá situácia objavia sa flaky len mám pocit tepla a onedlho zasa zmiznu takisto napríklad niekedy po fyzickej námahe alebo keď plytšie dýcham prípadne zadržím dych alebo po sexe :D .

Všimol som si že keď som to bol na dovolenke v chorvátsku vtedy som to vôbec nemal a pil som dosť alkoholu.

Napadlo ma že je to z nejakej potraviny a ked ju dlhsie nejem zmizne to že telo sa toho zbaví až po čase ( pár týždňov). Napadlo ma že to môže byť pšenica, lepok alebo orechy, prípadne banány paprika paradajka čokoláda mlieko alebo čo ja viem ešte čo.

Asi si začnem zapisovať úplne všetko čo zjem, a potom sa vystavím tej situácii a uvidím ako budem reagovať. Ak toto nezaberie pôjdem ku kožnej i keď pochybujem, že na niečo príde.

Obrázek

Oslov ženu v MHD a uvidíš aký svet skutočne je.
Urob to 100x a svet bude taký ako chceš ty.
Coyge
Udělil poděkování: 16 x
Obdržel poděkování: 6 x

Příspěvek od Coyge »

S tím alkoholem mám podobnou zkušenost. Už se mi to moc neděje, ale měl jsem červený fleky na obličeji a rukou, do toho mi rychleji bušilo srdce a bylo mi horko.

Většinou to bylo z alkoholu nad 40%, který jsem pil až moc a neprokládal to nealkem (vodou). Za poslední rok se mi to stalo snad už jen jednou.

Je mi tedy příjemnější, když se jdu třeba vyvětrat ven (prostě někam, kde je chladněji) a sem tam si dát nealko.

Samozřejmě u každýho to může být jinak ;)
minlo1

Příspěvek od minlo1 »

Mne sa to deje aj napríklad keď sedim len tak a som z niečoho nervózny napr. Skuska v skole,pohovor v práci, konverzácia s babou co sa mi veľmi páči.... ale koľkokrát aj pijem a nedeje sa nič vôbec to nevidno ..... ono ja mam pocit akoby to bolo spojené s dýchaním keď dýcham plytsie a som nervózny objaví sa to ....a keď sa prejdem alebo trochu pohybem presne to zmizne :?:
minlo1

Příspěvek od minlo1 »

Práveže čím viac pijem tým skôr to zmizne ono sa to objavo pri prvom pive som červený a po treťom už vyzerám normálne ....proste sa to začne trvá to nejaky čas a zmizne to napr. hodinu .... najviac pri nervozite
Odpovědět