Mistrovský Vývar

Zdraví, sport, peníze, koníčky, móda, svaly, nootropika, mikrodávkování psychedelik, meditace...
Odpovědět
Kočičák
Příspěvky: 1
Registrován: 29 pro 2019, 09:18
Udělil poděkování: 1 x
Obdržel poděkování: 0

Mistrovský Vývar

Příspěvek od Kočičák »

Ahoj,
ve velké části fóra a příspěvcích se objevují nepopiratelné benefity vývaru.

Z toho důvodu bych se Vás rád zeptal, jak při přípravě této božské pochutiny postupujete, jestli máte nějaké ověřené tipy a triky, případně tajné ingredience pro to, aby byl vývar co nejchutnější, nejvýživnější. Jednoduše po všech stránkách mistrný.

Někde jsem dokonce četl, že je dobré kosti před povařením pomazat olejem a dát na 20min do trouby.

Co si o tom myslíte?


Uživatelský avatar
Princ
Příspěvky: 5237
Registrován: 19 srp 2015, 20:05
Bydliště: Praha, ale na kurzy po celé Evropě
Udělil poděkování: 546 x
Obdržel poděkování: 2378 x

Mistrovský Vývar

Příspěvek od Princ »

Co se tyce vyzivnosti, dat kosti do studene osolene vody s kapkou jablecneho octa a tahnout na mirnounkem ohni co nejdele. Ke konci pridat zeleninu a koreni. Pracovat i s rybymi kostmi, ovcemi, zverinou...

Apofis tahne vyvar nekolik dni a konzumuje po castech za chodu...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Princ za příspěvek:
Kočičák (29 pro 2019, 16:57)
Hodnocení: 2.9%
Celý recept na úspěch:
1) Každý den cvičit Autentické charisma (7 minut ráno, 7 večer)
2) Každý den oslovit pár holek (kdo se bojí, dá kurz)
3) Tak ob den posilovna
Uživatelský avatar
bixi
Příspěvky: 252
Registrován: 25 srp 2017, 00:05
Udělil poděkování: 115 x
Obdržel poděkování: 196 x

Mistrovský Vývar

Příspěvek od bixi »

Stačí se zeptat babičky, moje ženská linie v rodině umí skvěle vařit

Maso dávám do vřelé, po 5-10 minutách vytáhnu, oplachnu a dám do studené i se vší zeleninou, hlavně hodně česneku a zázvoru. Tenhle postup jsem kopíroval od kuchařů ramemu. Na youtubu najdeš dobré recepty i dokumenty, o tomto skvělém jídle. Koření téměř nepoužívám

Ryby mi moc ve vývaru nejedou. Na malou porci vývaru ti toho stačí vážně málo, takže zkus lifehackovat. Pokud dělám 4+ porce masa tak odřezky, šlachy atd. hodím do vody s dalším bordelem co najdu a máš to. Pokud ti zbyl výpek třeba z kuřete tak to stačí rozředit, přidat mraženou zeleninu, nudle a do půl hodiny to máš. Navíc tím šetříš jídlem a i naši planetu. U těchto rychlo-vývaru používám i koření. Ale ty fakt dobré věci chtějí více času.
Uživatelský avatar
Princ
Příspěvky: 5237
Registrován: 19 srp 2015, 20:05
Bydliště: Praha, ale na kurzy po celé Evropě
Udělil poděkování: 546 x
Obdržel poděkování: 2378 x

Mistrovský Vývar

Příspěvek od Princ »

To koření doporučuji jako jednu z nutričně nejhustějších kategorií potravin, tj. gram většiny koření obsahuje mnohem více účinných látek, než třeba gram masa :) Co se týče chuti, nejsem na to obrovský mág, doporučuji to hlavně z důvodů toho účinku.
Celý recept na úspěch:
1) Každý den cvičit Autentické charisma (7 minut ráno, 7 večer)
2) Každý den oslovit pár holek (kdo se bojí, dá kurz)
3) Tak ob den posilovna
VojTech
Příspěvky: 4
Registrován: 02 srp 2020, 14:28
Udělil poděkování: 2 x
Obdržel poděkování: 1 x

Mistrovský Vývar

Příspěvek od VojTech »

Čim dýl to táhneš, tím lepší chut' budes mit toho vývaru. Přidávam tam i par větviček libečku, který vývaru dodá super šmak.
Pokud maš rád hustší vývar, tak nastrouhej ještě zeleninu do misky. Pozor at'to nepřeženes cibulou nebo mrkví, vývar by pak byl přeslazeny.

U hovězího vývarů přidavam trochu Porta (Portugalské víno). Měl jsem to jednou ve Francií a mužu jen doporučit.

Moc na rybí vývar nejsem, ale nedávno jsem narazil na Buillabeisse (rybí polévka chudých rybářů) a od te dobý si ji dávam celkem často. Roman Vaňek ve sve knížce "Klenoty klasické evropské kuchyni" ma na to super recept.
Haller
Příspěvky: 15
Registrován: 02 kvě 2019, 19:27
Udělil poděkování: 2 x
Obdržel poděkování: 1 x

Mistrovský Vývar

Příspěvek od Haller »

Zdarec, máte někdo z vás doma pomalý hrnec nebo experience? Koukám na 6litrový dělo, který by mi zajistilo perfektní nutrition logistiku :D
Odpovědět